Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Vajon miért távolították el a párt hivatalos megfigyelőit?

Két ellenzéki szavazóköri biztost is hazaküldtek vasárnap délelőtt – mondta az Indexnek Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselőjelöltje. Ujhelyi azt mondta, egy berettyóújfalui szavazókörben küldték haza az egyik biztosukat, egy iskolaigazgatót, mert piros inget viselt a zakója alatt.

Ujhelyi teljesen nonszensznek nevezte a döntés, az MSZP bejelentéssel élt. Ugyanígy tettek Sopronban is, ahol a képviselőjelölt szerint minden indok nélkül küldték el az ellenzék biztosát. Őt az MSZP már visszaküldte a bizottságba.

A választási szabályok nem tiltják a piros szín viselését egyébként. A delegáltakon csupán pártlogó vagy jelölt neve nem szerepelhet, így a döntés nem csak hogy értelmetlen, de nonszensz is. Egy bizonyos, az MSZP ellenőrei órákig nem vehettek részt a voksolás ellenőrzésében.

Szoros küzdelemben a Fidesz szerezhet egy plusz mandátumot

Szinte bizonyos, hogy a DK elégedetten zárhatja a mai napot, ugyanis politikai elemzőnk véleménye szerint Dobrev Klára szinte bizonyosan bejut a brüsszeli törvényhozásba, ami hatalmas siker lehet a DK-nak.

Az MSZP azonban most kezdhet aggódni ugyanis a szocialista körzetek szavazó mindeddig nem indultak meg a szavazóurnák felé, így közel sem biztos, hogy Jávor Benedek aki a párt listájának 3. helyét foglalja el és akinek köszönhetjük, hogy a Paks 2. körüli visszaélések nyilvánosságra kerültek, újra kijut az Európai Parlamentbe.

Jávor mandátuma néhány száz szavazaton múlhat. Ha nem jut be, a Fidesz +1 mandátumot szerezhet.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: