Kijöttek a legfrissebb számok: teljesen átrendeződött az ellenzéki térfél, többek búcsúzhatnak Brüsszeltől


Máthé Zoltán / MTI
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Kijöttek a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok, melyekben nagy átrendeződés látható.

A Publicus Intézet felmérése szerint az elmúlt időszak legnagyobb nyertese az MSZP-Párbeszéd, mely a biztos szavazók több, mint 16%-át tudhatja maga mögött. Mindemellett az is jó hír, hogy az MSZP szavazói a legaktívabbak, 90 százalékos részvételi hajlandósággal, a második helyen a Fidesz szavazói állnak, akiknek 81 százaléka támadná az urnákat, de a bizonytalanok majdnem 60 százaléka sem maradna otthon. 

Publicus-felmérés a biztos pártválasztókról:

MSZP – Párbeszéd: 16 százalék
Jobbik: 15 százalék
DK: 7 százalék

 
A Szocialisták mögött lemaradva a Jobbiké a harmadik hely 14 százalékkal. Az 5 százalékos bejutási küszöbnél (és ebből a szempontból mindegy, hogy honi parlamenti vagy EP-választásról van szó) a DK áll, a formációval a biztos pártválasztó szavazók 5 százaléka rokonszenvez. A Momentum és az LMP a „biztosak” 3-3 százalékát tudhatja magáénak.

Ebből következik, hogy bizonyosan mandátumot szerez a Fidesz, az MSZP, a Jobbik és a DK. Rezeg a léc a Momentumnak, az LMP pedig bizonyosan kiesik a Brüsszeli törvényhozásból.Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük