Magyar radikális demokraták akcióztak az EP-ben – Orbán őrjöngeni fog


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

De a finom európai uraknak is el fog fancsalodni az arcuk.

A Radikális Európai Demokraták elnvezésű szervezet, melyhez köthető Ujhelyi István és Mester Barnabás a tegnapi nap folyamán nemes egyszerűséggel átnevezték a néppártot az Európai ParlamentbenA RED mozgalom megtrollkodta a fideszes pártcsalád irodáit Brüsszelben

„OPP: Orbán’s People’s Party” – ez a felirat szerepelt azokon a plakátokon, amelyekkel a Radikális Európai Demokraták mozgalma átnevezte az Európai Néppártot a brüsszeli Parlamentben. Az „Orbán Néppártja”, pontosabban „Orbán Embereinek Pártja” feliratot a mozgalom alapítója, Mester Barnabás tűzte ki a néppárti irodák bejáratához.

Az MSZP EP-képviselőjelöltje az akcióról közzétett közösségi videójában emlékeztetett: az Európai Néppárt szerdán dönt arról, hogy kizárják-e soraik közül Orbán Viktort és a Fideszt.

A fiatal politikus szerint régóta ideje lenne, hogy az európai értékeket megtagadó fideszes képviselők kikerüljenek az Európa-párti széksorokból és átüljenek az Európa-ellenes szélsőségek közé. „Szerdán kiderül, hogy az európai jobboldal végleg megszabadul-e Putyin trójai falovától, a Fidesztől.
A magát befolyásosnak gondoló pártcsalád egyelőre úgy tűnik, hogy érdemben nem tud mit kezdeni egy antidemokratikus kormánypárttal a sorai között” – fogalmazott Mester Barnabás. A képviselőjelölt elmondta azt is, hogy Manfred Weber dilemmája meglehetősen egyszerű:

ha nem zárják ki a Fideszt a pártcsaládból, úgy rengeteg – magát még demokratikusnak valló – tagpárt fog kilépni a szövetségből, viszont, ha kizárják, úgy Weber bizottsági elnöki álmai kerülhetnek veszélybe, hiszen megválasztásához a fideszes szavazatok is kellenek majd.


„Mi ezzel az akcióval azt szeretnénk egyértelművé tenni a néppártiak számára, hogy Orbán Viktorral nem fog működni Európa újjáépítése” – fogalmazott Mester Barnabás, a RED mozgalom alapítója az Európai Parlamentben.

 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük