Manfred Weber és Orbán Viktor - Fotó: MTI
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Manfred Weber az európai Néppárt csúcsjelöltje ma Budapestre látogatott.

A látogatás célja egyértelmű. Arról jött tárgyalni a magyar kormányfővel, hogy van-e a Fidesznek maradása a Néppártban. Már korábban kifejtette erről a véleményét az EPP csúcspolitikusa:

Orbán csak akkor maradhat a Néppártban, ha megfelel 3 feltételnek.

  • Azonnal állítsa le a Brüsszel ellenes kampányát
  • Nyíltan bocsánatot kell kérnie eddigi tetteiért
  • Le kell állítania a CEU elüldözését

Weber meg is érkezett a magyar fővárosba, azonban látványosan és durván felmosta a padlót Orbán Viktorral. A diplomácia nyelvén is hatalmas sértés, melyet szándékosan elkövetett a csúcsjelölt, azonban nem csak a diplomácia nyelvén érthető a gesztusa.

Bevett szokás, hogy ha magas rangú külföldi vendég érkezik egy idegen országba, akkor elsőként annak az országnak a vezetőjével találkozik. Nagyvonalú gesztus szintén, ha utána pedig politikai ellenfeleivel találkozik. De olyan, hogy elsőként Orbán “ellenségével” találkozzon, nos azt gondolom az üzenet világos és mutatja, hogy mennyire semmibe veszik nyugaton Orbánt.

Manfred Weber ugyanis a CEU vezetésével találkozott elsőként, nem pedig a magyar miniszterelnökkel. Így azt gondolom, minden benne van ebben a gesztusban és talán valósabb képe van a nyugati politikusnak arról, mi is folyik itthon és nem tudják eltünteti a nyomokat (bővebben itt).


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: