Lázár János - Fotó: Makó Híradó
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lázár János magyar politikus, a harmadik Orbán-kormány Miniszterelnökséget vezető minisztere. 2002 óta a Fidesz országgyűlési képviselője, 2002–2012 között Hódmezővásárhely polgármestere… 

2010–2012 között a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, 2012-től 2014-ig a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, azt követően miniszter. 2013. szeptember 28-ától a Fidesz alelnöke. 2018. augusztus 15-étől a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos.[1][2] A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos.

Ez eddig a tökéletes siker sztori. De valami mégsem klappol. Lázár és Orbán között valami nagy-nagy ellentét dúlhat. Szemmel láthatóan lassan egy éve nem igen keresik egymás társaságát. Lázár olyan nyilatkozatokat ad, amikből egyértelműen látszik, hogy bármikor szembemegy Orbánnal és a NER-rel…

Most éppen a Fidesz berkien belül oly divatos pénzszórásra és felesleges költekezésre mondott nemet eléggé látványos módon… történt ugyanis, hogy új autót vettek. Nem, nem páncélozott Audi S8, nem más luxus autót, nem nem jár hozzá sofőr sem, és nem még csak nem is újat…

Ezzel a felvezetéssel tette ki a felvételt, amely alatt végig az ismert szovjet katonadal, a Katyusa szól: “Bemutatom az új céges és hibátlan autómat!”

“Vezérigazgató úr nagyvonalúságával nem akartam visszaélni, ezért 600 ezer forint erejéig adtam mandátumot egy Lada Niva beszerzésére, ami nekem tökéletes szolgálati autó lesz” – kezdi stand upját Lázár, aki a múlt szeptemberben lett a mezőhegyesi ménesbirtok kormánybiztosa, s ebben a minőségben jutott hozzá a kiselejtezett rendőrségi járműhöz.

“Pumpálni kell a féket is, meg a gázt is” – állapította meg az első néhány száz méter után, majd örömmel nyugtázta, amikor felbőgött a motor: “Óóó, szuper járgány!”
Nosztalgiázott is egyet, miközben a birtok felé tartott: “Az első autó, amit vezettem, a szüleimnek a korallpiros Ladája volt” – mondta, megjegyezve: akik ma tanulnak vezetni, ilyen autókat már nem is látnak.

 

Végül arról biztosította a nézőket, hogy nem érdemes jobb kocsira szórni a pénzt: “Hatszázezer forintért vettünk autót. Lehet is vele közlekedni, nincs is vele semmi gond. Vigyáznunk kell a pénzre, inkább költsük a tetőre meg az istállóra.”

Lázár okos, hogy ne lenne okos, baromira az! Nagyon is tisztában van vele, hogy merre is van a helyes viselkedés és gondolkodás. A baj az, hogy nem tudni, ezt kötelezettségnek vagy opciónak tartja saját részére? Nem tudni, hogy ha olyan a kedve, meg azt gondolja, hogy ez az érdeke, akkor így (helyesen) viselkedik és gondolkodik, de ha meg nem, akkor 2 másodperc alatt lesz újra a legaljasabb bűnöző, aki kinyír másokat, merő rosszindulatból?

Vajon az új Lázár valóban új Lázár? Erkölcsös, korrekt ember és politikus? Vagy ez csak egy nagyon nagy játékos álarca lenne?

Forrás: HVG / Lázár János közösségi oldala / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: