Karácsony Gergely - Fotó: Tóth Gergő - Forrás: nepszava.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A jobboldal szisztematikusan támadja Karácsony Gergelyt, aki szerint szükséges együttműködni a Jobbikkal az önkormányzati választáson.

Karácsony Gergelyt a teljes jobboldali sajtó támadja és szembesíti azzal, hogy a Jobbik múltjában vannak sötét foltok. Ne tévedjünk, vannak. Jogos az a kritika, amit megfogalmaznak. De nem ennyire egyszerű a helyzet.

Mert ugye egyrészt figyelmen kívül hagyhatják-e a baloldali vezetők azt a választói nyomást, amely egy teljes a Jobbikot is tartalmazó teljes körű összefogást követelnek? Márpedig a felmérések többsége azt mutatja, hogy az ellenzéki szavazók türelmetlenek és egy minden pártot tartalmazó megállapodás-csomagot követelnek a főpolgármester választársa.

Természetes, hogy a jobboldal retteg ettől. Retteg a Fidesz-tábora attól, hogy egy a DK-tól az MSZP-n át a Momentum, a Jobbik és az LMP táborát egyesítő közös jelölt álljon fel Tarlóssal szemben, mert ez esetben borítékolható a jobboldal bukása a fővárosban. Ne feledjük, ha csak az LMP ésszerű magatartást tanúsít a fővárosban akkor egy kivételével minden képviselői helyet elhozott volna az ellenzék és még kétharmada sem lenne a mai kormányzatnak.

De nem csak erről van szó. Van-e bármilyen erkölcsi alapja a kormánynak azzal támadnia a baloldalt, hogy együtt működik a Jobbikkal? Hogy “összenácizhatja-e” a demokratikus oldalt pont a Fidesz és holdudvara?

Egyrészt a Jobbik radikálisai kiváltak a pártból, másrészt az előkerülő ügyekre rendkívül normálisan reagál a Jobbik. Lemondatták mandátuműról Szávay Istvánt aki gusztustalan módon viccelődött és amelyről hangfelvétel is készült.

Meg ha már náci kijelentések: most szivárgott ki, hogy Orbánék kedvenc szennylapjának a 888-nak az újságírója Oláh Gellért a Fidelitas egyik rendezvényén náci karlendítéssel “poénkodott”.

Oláh Gellért a jobboldal propagandistája azt írja, hogy a képen „felemelt karral ujjukat mutató emberek között az látszik, mintha félreérthető mozdulatot tennék a kezemmel.”

De beszélhetünk Pócs Jánosról, aki azt az emlékezetes Soros disznós képet posztolta az internetre:

De idézhetjük a Blikk címlapját mely eképpen számolt be a Fidesz egyik korábbi képviselőjének furcsa öltözködéséről:

Szóval persze, minden történetet ki lehetne nyitni, hogy pontosan hogy is volt, a fent leírt történetek, de maradjunk annyiban, hogy pontosan a jobboldalnak, főleg 2006 után nincs erkölcsi alapja, hogy a baloldalt támadja.

Egész egyszerűen arról van szó, hogy rettegnek a hatalom elvesztésétől és mindent megtesznek annak érdekében, hogy besározzák a demokratikus oldalt és annak főpolgármester-jelöltjét, Karácsony Gergelyt. Ne üljünk fel ennek.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: