Milyen erkölcsi alapja van a jobboldalnak Karácsony Gergelyt támadnia a Jobbikkal?


Karácsony Gergely - Fotó: Tóth Gergő - Forrás: nepszava.hu
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 143
    Shares

A jobboldal szisztematikusan támadja Karácsony Gergelyt, aki szerint szükséges együttműködni a Jobbikkal az önkormányzati választáson.

Karácsony Gergelyt a teljes jobboldali sajtó támadja és szembesíti azzal, hogy a Jobbik múltjában vannak sötét foltok. Ne tévedjünk, vannak. Jogos az a kritika, amit megfogalmaznak. De nem ennyire egyszerű a helyzet.

Mert ugye egyrészt figyelmen kívül hagyhatják-e a baloldali vezetők azt a választói nyomást, amely egy teljes a Jobbikot is tartalmazó teljes körű összefogást követelnek? Márpedig a felmérések többsége azt mutatja, hogy az ellenzéki szavazók türelmetlenek és egy minden pártot tartalmazó megállapodás-csomagot követelnek a főpolgármester választársa.

Természetes, hogy a jobboldal retteg ettől. Retteg a Fidesz-tábora attól, hogy egy a DK-tól az MSZP-n át a Momentum, a Jobbik és az LMP táborát egyesítő közös jelölt álljon fel Tarlóssal szemben, mert ez esetben borítékolható a jobboldal bukása a fővárosban. Ne feledjük, ha csak az LMP ésszerű magatartást tanúsít a fővárosban akkor egy kivételével minden képviselői helyet elhozott volna az ellenzék és még kétharmada sem lenne a mai kormányzatnak.

De nem csak erről van szó. Van-e bármilyen erkölcsi alapja a kormánynak azzal támadnia a baloldalt, hogy együtt működik a Jobbikkal? Hogy “összenácizhatja-e” a demokratikus oldalt pont a Fidesz és holdudvara?

Egyrészt a Jobbik radikálisai kiváltak a pártból, másrészt az előkerülő ügyekre rendkívül normálisan reagál a Jobbik. Lemondatták mandátuműról Szávay Istvánt aki gusztustalan módon viccelődött és amelyről hangfelvétel is készült.Meg ha már náci kijelentések: most szivárgott ki, hogy Orbánék kedvenc szennylapjának a 888-nak az újságírója Oláh Gellért a Fidelitas egyik rendezvényén náci karlendítéssel “poénkodott”.

Oláh Gellért a jobboldal propagandistája azt írja, hogy a képen „felemelt karral ujjukat mutató emberek között az látszik, mintha félreérthető mozdulatot tennék a kezemmel.”

De beszélhetünk Pócs Jánosról, aki azt az emlékezetes Soros disznós képet posztolta az internetre:

De idézhetjük a Blikk címlapját mely eképpen számolt be a Fidesz egyik korábbi képviselőjének furcsa öltözködéséről:

Szóval persze, minden történetet ki lehetne nyitni, hogy pontosan hogy is volt, a fent leírt történetek, de maradjunk annyiban, hogy pontosan a jobboldalnak, főleg 2006 után nincs erkölcsi alapja, hogy a baloldalt támadja.

Egész egyszerűen arról van szó, hogy rettegnek a hatalom elvesztésétől és mindent megtesznek annak érdekében, hogy besározzák a demokratikus oldalt és annak főpolgármester-jelöltjét, Karácsony Gergelyt. Ne üljünk fel ennek.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 143
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük