during the UEFA EURO 2016 Group F match between Austria and Hungary at Stade Matmut Atlantique on June 14, 2016 in Bordeaux, France.
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor most tartotta az idei év első Kormányinfóját csütörtökön fél tizenegytől… És minden kérdésre válaszolt.

…Kiválasztott újságírók kiválasztott kérdéseire. Bár néha bakizott, ugyanis nagy lelkesedésében véletlenül válaszolt például az Mfor, az RTL és a Népszava által feltett kérdésekre is. Nem állítjuk, hogy korrekt, egyenes válaszokat adott, nem pedig mellébeszélt, s tolta a propagandát, de válaszolt.

Szóval Orbán Viktor Kormányinfót tartott. Orbán eddig összesen kétszer tartott sajtótájékoztatót, az egyiket tavaly tavasszal, a Fidesz 2018. április 8-i választási győzelme után, a másikat szintén tavaly Recep Tayyip Erdogan török elnökkel az oldalán. Érdemi kérdésekre épp ahogy most sem, akkor sem válaszolt.

A mait igen lelkesen várta. Amit lelkesen várt, olyannyira, hogy korán reggel közhírré tette még a közösségi oldalán is, szerényen megjegyezve ma vele kell beérni Gulyás Gergely helyett.:

Hallhattuk, hogy: Magyarország jobban teljesít. A gazdaság stabil, erőteljesen növekszik, és ez várható a következő években is. Magyarország pénzügyei stabilak és jó kezekben vannak. 2018-ban 4,6% -kal nőtt a magyar gazdaság – összegezte a gazdasági teljesítményt Orbán Viktor az év első Kormányinfóján.

Erről élőben be is számoltunk a délelőtt folyamán. Elvileg sajtó nyilvános esemény volt. Gyakorlatilag durván meg lett szűrve mely sajtó orgánumok lehetnek jelen, s melyek tehetnek fel nagy valószínűséggel előre egyeztetett kérdéseket…

A hvg.hu azt írja, a Magyar Hang nem kérdezhet a miniszterelnöktől, visszautasító levelet kaptak a Miniszterelnökségtől.

A Klubrádió is ugyanígy járt, reggeli műsorukban jelentették be, hogy nekik sem jutott hely a csütörtöki eseményen, pedig elmondásuk szerint elsők között kérvényezték a belépést a sajtótájékoztatóra.

Az Azonnali sem mehet a Kormányinfóra, mint írták, hiába regisztráltak, az alábbi választ kapták: Ezúton tájékoztatjuk, hogy akkreditációját a nagyarányú médiaérdeklődésre való tekintettel sajnos nem tudjuk elfogadni.

A portál információi szerint ugyanezt az elbírálást kapta a Mérce is, így ők sem kérdezhetnek Orbántól. Az Alfahír szintén közölte, hogy nem jutott hely számukra a csütörtöki rendezvényen, ahogy az N1TV-nek sem.

A Direkt36 pedig Facebook-oldalán számolt be arról, hogy nem engedik be őket a sajtótájékoztatóra. Mint írták, reméljük, a következő ilyen eseményt sikerül egy nagyobb terembe szervezni, és nem kell ismét Brüsszelig utaznunk, hogy személyesen kérdezhessünk a miniszterelnöktől.

Azért vannak, történnek kisebb csodák is, mert Orbán hajlandó volt válaszolni például az MFOR és a Népszava kérdéseire.

Hogy is mondta Viktor anno az Európai parlamentben? “MI SOHA NEM VETEMEDNÉNK ARRA, HOGY ELHALLGATTASSUK AZOKAT, AKIK NEM ÉRTENEK VELÜNK EGYET.” Hogyne a fél ellenzéki sajtót nem engedték be a Kormányinfóra, a másik felét nem engedték kérdezni. Hogy is van ez?

Igazából tök mindegy, mit kérdeznek tőle, tök mindegy, hogy kik és hol, mert sosem válaszol egyenesen. A totális arculcsapás az lenne o1g-nek, ha a legnagyobb csend övezte volna az egész akciót, -teljesen mindegy hogy van sajtótájékoztató vagy nincs, amit ott összemakog úgyis csak az M1-en hír.

Senki nem hisz már neki, mert vagy hazudik, mint a vízfolyás vagy kinyilatkoztat vagy Boldog Karácsonyt kíván. A válaszai az előre bekért és cenzúrázott kérdésekre csak a Fidesz csökkenő táborának üzenet. De azok miatt ultrakonkrétan felesleges tájékoztatót tartani, a napi dezinform-hírek az MTVA-tól totál elegendőek nekik. A valódi kérdéseket a tüntető tömeg transzparensein olvashatjuk…

Forrás: 24.hu / HVG / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: