Elképesztő! – Sosem látott mértékben menekülnek a magyarok Németországba (pontos számok a cikkben)


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Dinamikusan bővült az elmúlt években a Németországban élő magyar állampolgárok száma

Dinamikusan bővült az elmúlt években a Németországban élő magyar állampolgárok száma, és úgy tűnik, a kivándorlási kedv nem igazán csökken – írja a G7.

A lap szerint tíz év alatt 3,4-szeresére nőtt a németországi magyarok száma, de ebben nincsenek benne azok, akik nincsenek bejelentve német lakcímre, mert például magyar cég foglalkoztatja őket kiküldetésben, és/vagy csak rövid időszakra mennek dolgozni, lakóhelyet nem létesítenek hivatalosan, esetleg szürkén vagy feketén dolgoznak.

A G7 szerint 2017-ben közel 15 ezerrel nőtt a kint élők száma, ami bár elmarad a 2013-as 28 ezres csúcstól, de 576 emberrel több, mint a 2016-os növekmény. A német statisztikai hivatal (Destatis) szerint a német lakcímmel rendelkező magyarok azonban még így is csak a lakosság 0,3 százalékát teszik ki.

A statisztikák szerint jelentős különbségek vannak Németországon belül, mivel a magyarok 59 százaléka a két déli tartományban, Bajorországban (35 százalék) és Baden-Württembergben (24 százalék) él, a harmadik helyen Észak-Rajna–Vesztfália áll (11 százalék). Bajorországban 2017. december 31-én közel 73 ezer magyar élt, ezzel a német tartomány – ha külön ország lenne – a harmadik legnépszerűbb magyar kivándorlási célpont lehetne.

Kontraszelekció. Fiatal vagy nem, de okos, hosszú távon gondolkozó és tervező, nyelvet beszélő, megbecsülést, kulturált emberi életet kereső, szakmájához értő elmegy, hátra se néz. 10 éven belül szellemi sivatag lesz ez a táj. Nem embernek való vidék…

De a kevésbé iskolázottak is, hiszen egy gyári munkás jóval több megbecsülést kap Németországban és élhető bért, mint itthon.

Persze, hogy tömeges a kivándorlás és egyre erősödik, mivel gigantikus a különbség a magyar és a nyugati bérek között, és senki sem hülye, hogy bagóért megszakadjon, mikor nyugaton ugyanazzal a munkával az ötszörösét keresi, miközben a lakhatást leszámítva szinte minden olcsóbb.

Felhívás!

Cikkünk a felhívás után folytatódik

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.


Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Forrás: HVG / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük