Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Döbbenetes eseménysorozat van kibontakozóban!

Sajnos az idősebbek láttak már ilyet és nagyon úgy tűnik, hogy az a boldog békeidőszak kezd a végéhez közeledni, ami a második világháború lezárásával megszületett.

A hír, mely bejárta a napokban a nemzetközi sajtót nem más, mint hogy Ukrajna teljes harckészültséget rendelt el válaszul arra, hogy az Orosz haditengerészet tüzet nyitott ukrán hadihajókra majd három hajót az orosz különleges erők elfoglaltak.

Nos természetesen elmondható, hogy immáron a Krím-félsziget miatt évek óta konfliktus van a két országban és ez is csak egy mindenki által átlapozott külpolitikai hír lehetne, azonban két dolgot fontos kiemelni:

Ukrajna szomszédos ország, így ez a konfliktus nem is annyira távoli az országhatárainktól, mint ahogyan azt elmondhatjuk a kis színes Észak-Koreai agresszióról vagy egyéb keleti meg afrikai háborúkról.

A másik, hogy Magyarország immár nyíltan olyan közel van Oroszországhoz és annak külpolitikájához (gondoljunk csak a paksi beruházásra) hogy szinte elkerülhetetlen hogy ne legyen kihatással ránk egy esetleges Orosz-Ukrán háború. És ott vannak a kárpátaljai magyarok, így Ukrajna területén nagy számú magyar kisebbség is él.

Így már lassan érthető, hogy Németh Szilárd miért játszik háborúsdit és az is, miért akarja kis hazánk újraindítani a fegyvergyártást. Jelezném az első világháború is úgy kezdődött, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia megtámadta Szerbiát. És eddig mindig a rossz oldalon álltunk.

Persze nem állítom, hogy újabb világégések várnak ránk, de sötét talányok azok, amelyek az elmúlt hetekben felröppentek a hírekben. Magyar fegyvergyártás, a hadkötelezettség korhatárának megemelése…. sötét talányok…


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: