Nem véletlen retteg a hatalom Hadházytól – Az országgyűlési képviselő sorra tárja fel a Maffia-kormány aljas ügyeit. Íme itt a legújabb, s egyben a legundorítóbb


Hadházy Ákos, Független országgyűlési képviselő - Fotó: Hadházy Ákos FB oldala
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Még mindig meg tudják lepni az embert; amikor már azt képzeli a naiv magyar ember, hogy nem ezt már nem lehet alulmúlni, akkor legkésőbb másnapra itt az újabb kormányzati “mélyrepülési rekordkísérlet”…

Jogerősen elbukta a pert az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a Közbeszerzési Hatósággal szemben, tehát a bíróság ítéletében kimondta, hogy jogos volt a nagy összegű bírság, amit egy súlyosan szabálytalan közbeszerzés miatt kapott az ÁEEK.

Még 2017 júniusában került az ÁEEK a hírekbe azzal, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a sürgősségi és intenzív ellátásban alkalmazott lélegeztetőgépek és monitorrendszerek beszerzésére hirdetett pályázatát, valamint 50 millió forintos bírságot szabott ki rá.

A General Electric fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, miután hiába volt az ő ajánlatuk a legkedvezőbb, az ÁEEK elutasította azt, arra hivatkozva, hogy nem tesz eleget az általuk megszabott (az úgynevezett PEEP tartományt érintő) követelményeknek.

A Közbeszerzési Döntőbizottság a GE-nek adott igazat, és megállapította, hogy a kiírás nem biztosította a valódi versenyt a szállítók között, mivel a műszaki paramétereket úgy fogalmazták meg, hogy a pályázaton csak egyetlen gyártó termékei felelhettek meg. Ezek után az ÁEEK beperelte a Döntőbizottságot, a GE pedig beszállt az ÁEEK kontra Döntőbizottság perbe, alperesi beavatkozóként. (Az ezekhez hasonló, rekordbírsággal járó ügyben is indult per, ez annak kapcsán került a sajtóba tavaly, hogy Orbán Viktor korrupcióval vádolta meg az ügyről és az Közbeszerzési Hatóságot perelő ÁEEK-ról őt kérdező Hadházy Ákost, mire Hadházy feljelentette a miniszterelnököt.)

“Ez az egyik legmocskosabb ügy: lélegeztető gépeket akar az állam mindenképpen kétszer annyiért vásárolni, mint amennyibe kerülne valójában.

A Közbeszerzési Döntőbizottság közbelépett, megsemmisítette a közbeszerzést, azonban Orbánék az egyik legdrágább ügyvédi irodával megtámadták a döntést. Vesztettek, a bíróság jogerősen kimondta, hogy szabálytalanul manipulált volna a Kórházellátó.Ugye ez az az ügy, ahol Orbán kínjában azt találta mondani, hogy én vagyok a legkorruptabb politikus, mert rá mertem kérdezni az ügyre. Az állam mindenáron kétszer annyiért, tehát FELEANNYI készüléket akart vásárolni. Arról nem is beszélni, hogy az elhúzódó, megsemmisített eljárás, a per és az új eljárás miatt egy évet is csúszik a készülékek megvásárlása. Csak a Jóisten fogja tudni, hány ember haláláért felelősek a csalók…” – írja Hadházy Ákos legújabb bejegyzésében.


Azt azért jó lenne tudni, hogy a személyi felelősségre vonás hol marad? Valaki, vagy valakik 50 milliós hibát követtek el.

Forrás: Index / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük