Nem véletlen retteg a hatalom Hadházytól – Az országgyűlési képviselő sorra tárja fel a Maffia-kormány aljas ügyeit. Íme itt a legújabb, s egyben a legundorítóbb


Hadházy Ákos, Független országgyűlési képviselő - Fotó: Hadházy Ákos FB oldala
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Még mindig meg tudják lepni az embert; amikor már azt képzeli a naiv magyar ember, hogy nem ezt már nem lehet alulmúlni, akkor legkésőbb másnapra itt az újabb kormányzati “mélyrepülési rekordkísérlet”…

Jogerősen elbukta a pert az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a Közbeszerzési Hatósággal szemben, tehát a bíróság ítéletében kimondta, hogy jogos volt a nagy összegű bírság, amit egy súlyosan szabálytalan közbeszerzés miatt kapott az ÁEEK.

Még 2017 júniusában került az ÁEEK a hírekbe azzal, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a sürgősségi és intenzív ellátásban alkalmazott lélegeztetőgépek és monitorrendszerek beszerzésére hirdetett pályázatát, valamint 50 millió forintos bírságot szabott ki rá.

A General Electric fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, miután hiába volt az ő ajánlatuk a legkedvezőbb, az ÁEEK elutasította azt, arra hivatkozva, hogy nem tesz eleget az általuk megszabott (az úgynevezett PEEP tartományt érintő) követelményeknek.

A Közbeszerzési Döntőbizottság a GE-nek adott igazat, és megállapította, hogy a kiírás nem biztosította a valódi versenyt a szállítók között, mivel a műszaki paramétereket úgy fogalmazták meg, hogy a pályázaton csak egyetlen gyártó termékei felelhettek meg. Ezek után az ÁEEK beperelte a Döntőbizottságot, a GE pedig beszállt az ÁEEK kontra Döntőbizottság perbe, alperesi beavatkozóként. (Az ezekhez hasonló, rekordbírsággal járó ügyben is indult per, ez annak kapcsán került a sajtóba tavaly, hogy Orbán Viktor korrupcióval vádolta meg az ügyről és az Közbeszerzési Hatóságot perelő ÁEEK-ról őt kérdező Hadházy Ákost, mire Hadházy feljelentette a miniszterelnököt.)

“Ez az egyik legmocskosabb ügy: lélegeztető gépeket akar az állam mindenképpen kétszer annyiért vásárolni, mint amennyibe kerülne valójában.

A Közbeszerzési Döntőbizottság közbelépett, megsemmisítette a közbeszerzést, azonban Orbánék az egyik legdrágább ügyvédi irodával megtámadták a döntést. Vesztettek, a bíróság jogerősen kimondta, hogy szabálytalanul manipulált volna a Kórházellátó.

Ugye ez az az ügy, ahol Orbán kínjában azt találta mondani, hogy én vagyok a legkorruptabb politikus, mert rá mertem kérdezni az ügyre. Az állam mindenáron kétszer annyiért, tehát FELEANNYI készüléket akart vásárolni. Arról nem is beszélni, hogy az elhúzódó, megsemmisített eljárás, a per és az új eljárás miatt egy évet is csúszik a készülékek megvásárlása. Csak a Jóisten fogja tudni, hány ember haláláért felelősek a csalók…” – írja Hadházy Ákos legújabb bejegyzésében.


Azt azért jó lenne tudni, hogy a személyi felelősségre vonás hol marad? Valaki, vagy valakik 50 milliós hibát követtek el.

Forrás: Index / BalraMagyarA kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük