Orbán Viktor 2017 november - Fotó: OV Facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A volt amerikai külügyi helyettes államtitkár feltette az egyik legfontosabb kérdést Nikola Gruevszki menedékjoga kapcsán.

Thomas Melia volt amerikai helyettes külügyi államtitkárnak mindig is megvolt a véleménye Orbán Viktorról, április végén például arról beszélt, Magyarország „egyre meghittebb viszonyt ápol Putyin mind agresszívebb Oroszországával”, így „Magyarország lett a gyenge láncszem a NATO-ban”. Nem értette, hogy tűrhetik ezt a magyarok.

Melia most a Gruevszki-ügyről is elmondta, mit gondol. Twitter-oldalán azt írta, a volt macedón kormányfő nemcsak a barátja és ideológiai értelemben lelki társa Orbánnak, hanem egy átlátható és hiteles eljárásban korrupcióért elítélt bűnelkövető is. Ki fogja ugyanezt tenni Orbánért, amikor eljön az ő ideje?

Melia a Magyar Helsinki Bizottság közleményét osztotta meg a bejegyzésében, amiben pontokba szedték, milyen kérdések merülnek fel Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő magyarországi menedékkérelménél. A Helsinki szerint a menedékjogi eljárás szempontjából kulcsfontosságú kérdés, hogy a kérelmező szabályosan vagy szabálytalanul lépte-e át a magyar határt, és jogszerűen vagy jogszerűtlenül tartózkodik-e Magyarország területén. A macedón kormány állítása szerint Gruevszkitől korábban elvették az útlevelét, márpedig az kell a szabályos belépéshez.

Thomas O Melia Twitter bejegyzése

Ez az ember már tud valamit. Tényleg,Orbánt kifogja befogadni? Mert Putyinnak is csak addig kell amíg az EU-t és a NATO-t bomlasztja, aztán mehet a szemétbe vagy jó pénzért Szibériába Miklós cár után.De persze az is lehet, hogy Orbánnak nem kell aggódnia amiatt, hogy kapna-e menedékjogot, ha arra kerülne sor: gyakorlatilag bármelyik keleti zsarnokság tárt karokkal fogadná – a dollármilliárdjaival együtt, persze.  Mielőtt még erre sor kerülne, nem lehet, hogy Viktornak tisztáznia kell majd magát az embercsempészés vádja alól a Gruevszki ügyben?

Forrás: HVG / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: