Csige Tamás MSZP - forrás: hirhugo.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Minden alkalommal egyre döbbenetesebbek azok a képsorok, melyeket láthatunk a kilakoltatásokkor. Felvonuló végrehajtó, hajthatatlan rendőrök, mindez azért mert rengeteg ember csapdába esett a devizahitelek miatt, vagy mert a hazai bérválság annyira begyűrűzött a mindennapokba, hogy sokan nem képesek fizetni a rezsiköltségeket.

Sok esetben úgy zajlik egy végrehajtás, hogy a végrehajtó megérkezik rendőri kísérettel a családot szó szerint kiteszik az otthonából és irány az utca. Vagyontárgyaikat vagy elszállítják, vagy a végrehajtó azt is zár alá veszik. Most ez a forgatókönyv nagyon máshogy zajlott le Hajdúdorogon.

Csige Tamás az MSZP hajdúdorogi polgármestere ugyanis a helyszínen volt akkor, amikor utcára akartak tenni egy férfit és idős édesanyját. Persze ilyenkor sokan felhördülnek, hogy mégis a család egyéni felelőssége, hogy nem fizettek azonban a kilakoltatás előtt álló férfi az ATV kérdésére elmondta: azt sem tudta, hogy a házra hitelt vett fel a testvére, aki évekkel ezelőtt elköltözött a Dunántúlra.

A város polgármestere azt mondta: próbáltak egyezkedni a bankkal, a végrehajtóval, de nem sikerült megoldást találni.

„Egyelőre nem jutottunk eredményre, így mai nap folyamán a kilakoltatás megtörténik. Az önkormányzat annak érdekében, hogy ne az utcára kerüljön az ember, mert mi nem hagyunk senkit sem az út szélén, míg mások az árokba is bele rúgják az állampolgárokat, mi azonnal intézkedtünk és egy szükséglakást biztosítunk a család részére” – mondta Csige Tamás, polgármester.

A család egy plusz egy évre kapta meg a lakást és közben az önkormányzat próbálja megvásárolni a házukat, amit utána bérelhetnek. Addig azonban ki kell pakolni mindent.

Azt hiszem amikor pártokat és polgármestereket választunk, arra választjuk meg őket, hogy ilyenek legyenek. Segítsenek a településükön, városukban élő nehéz sorsú embereken. Példaértékű, ahogyan az MSZP polgármestere cselekedett.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: