Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP és a Párbeszéd továbbviszi, illetve megtámadja a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtöki ülésén elutasított népszavazási kérdéseket.

A pártok képviselői az NVB épülete előtt tartottak közös sajtótájékoztatót, miután a testület nem hitelesítette a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók képzési költségével kapcsolatos, valamint az állami vezetők kiemelt egészségügyi ellátásának megszüntetéséről szóló népszavazási kezdeményezéseket.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője szerint az NVB ülése jó példája volt annak, hogyan gátolja a fideszes választási bizottság, hogy az állampolgárok demokratikus jogaikkal élhessenek. Közölte, tovább fognak harcolni jogaikért és erre kérte az állampolgárokat is.

Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője azt mondta, az egészségügyben ma olyan ellátási válság van, “százával halnak meg az emberek a kormányzati intézkedések következtében”, és romokban van a sürgősségi ellátás.

Legyen szolidáris az egészségügyi ellátás, a nemzeti kockázatközösségben mindenkinek egyforma színvonalú ellátás kell hogy járjon – ismertette pártja álláspontját Korózs Lajos, hozzátéve: az NVB döntése után “nem állnak le”, végiggondolják, “mi legyen a következő lépés”.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint az NVB döntésével elutasította, hogy Magyarországon tandíjmentesen lehessen tanulni a felsőoktatásban. Hozzátette: az MSZP és a Párbeszéd egyetért az ingyenes felsőoktatás kérdésében.

Elmondta, az NVB-hez a Fidesz 2008-as kérdését nyújtották be, azt a kezdeményezést, amire akkor ki lehetett írni a – később érvényessé és eredményessé vált – népszavazást. Hozzátette: most azonban nem hitelesítette a testület ugyanazt a kérdést arra hivatkozva, hogy azóta a törvényben megváltoztatták a korábbi “képzési hozzájárulás” elnevezést.

Tordai Bence azt közölte, a Kúriánál megtámadják az NVB döntéseit, mert ingyenessé akarják tenni a felsőoktatást Magyarországon.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: