Hatalmas veszteség, hatalmas egyéniség ment el örökre – gyászol az egész ország


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Ismét gyászban az ország…  Felfoghatatlan, ahogy sorban mennek el a legnagyobbak…

A legendás párbajtőröző három olimpián csapatban, egyen pedig egyéniben nyert aranyérmet.

A Magyar Olimpiai Bizottság csütörtökön közölte, hogy a sportember szerda este hunyt el.Kulcsár Győző az 1964-es, az 1968-as és az 1972-es ötkarikás játékokon csapatban szerzett aranyérmet, Mexikóvárosban egyéniben is diadalmaskodott.

Az 1972-es müncheni játékokon és négy évvel később Montrealban egyéniben bronzérmet nyert. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, többszörös országos bajnok.
Sportolói pályafutását követően, 1979-ben már főtitkárként irányította a Magyar Vívó Szövetséget, majd hat éven keresztül szövetségi kapitányként dolgozott. 1985-től mesteredző.

Kapitánykodása után, 1986-ban Olaszországba vállalt munkát, tanítványai közül Maurizio Randazzo olimpiát is nyert. A sydneyi olimpia után hazatért, 2001-től Magyarországon dolgozott. Tanítványai közül Nagy Tímea és Szász Emese is olimpiai bajnok lett.

Kulcsár Győző – Fotó: Presztízs Sport

2010 októberében világszerte nagyra becsült sportolói pályafutása, olimpiai és világbajnokokat nevelő edzői-nevelői tevékenysége, példaértékű életútja elismeréseként megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje (polgári tagozat) kitüntetést.

Életéről könyv is készült, Kulcsár Győzőről írt könyv pontos címe: „Párbajtőr Paganini”.
Isten nyugosztalja.

Erdős Sándor, Fenyvesi Csaba, Kulcsár Győző, Osztrics István, Schmitt Pál 1972. München, férfi-párbajtőrcsapat – Fotó: Pinterest

Forrás: NLC / BalraMagyarTégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük