Hatalmas veszteség, hatalmas egyéniség ment el örökre – gyászol az egész ország


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Ismét gyászban az ország…  Felfoghatatlan, ahogy sorban mennek el a legnagyobbak…

A legendás párbajtőröző három olimpián csapatban, egyen pedig egyéniben nyert aranyérmet.

A Magyar Olimpiai Bizottság csütörtökön közölte, hogy a sportember szerda este hunyt el.

Kulcsár Győző az 1964-es, az 1968-as és az 1972-es ötkarikás játékokon csapatban szerzett aranyérmet, Mexikóvárosban egyéniben is diadalmaskodott.

Az 1972-es müncheni játékokon és négy évvel később Montrealban egyéniben bronzérmet nyert. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, többszörös országos bajnok.
Sportolói pályafutását követően, 1979-ben már főtitkárként irányította a Magyar Vívó Szövetséget, majd hat éven keresztül szövetségi kapitányként dolgozott. 1985-től mesteredző.

Kapitánykodása után, 1986-ban Olaszországba vállalt munkát, tanítványai közül Maurizio Randazzo olimpiát is nyert. A sydneyi olimpia után hazatért, 2001-től Magyarországon dolgozott. Tanítványai közül Nagy Tímea és Szász Emese is olimpiai bajnok lett.

Kulcsár Győző – Fotó: Presztízs Sport

2010 októberében világszerte nagyra becsült sportolói pályafutása, olimpiai és világbajnokokat nevelő edzői-nevelői tevékenysége, példaértékű életútja elismeréseként megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje (polgári tagozat) kitüntetést.Életéről könyv is készült, Kulcsár Győzőről írt könyv pontos címe: „Párbajtőr Paganini”.

Isten nyugosztalja.

Erdős Sándor, Fenyvesi Csaba, Kulcsár Győző, Osztrics István, Schmitt Pál 1972. München, férfi-párbajtőrcsapat – Fotó: Pinterest

Forrás: NLC / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük