Semjén szerint el kell olvasni a bibliát – Igaza van. Viszont neki se ártana… Durva gondjai vannak a szövegértéssel, nemde?


2010. december 18. KDNP tisztújító elnökválasztás. Semjén Zsolt pártelnök. Sajtótájékoztató. Fotó: Reviczky Zsolt
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Igaza van Semjénnek, annyiban, hogy el kell olvasni a Bibliát. Lehet neki se ártana újra, meg talán értelmezni is…

 

…merthogy szövegértési gondjai lehetnek a művel kapcsolatosan, az fix.

Hogy is van ez? A Bibliában írva van,hogy ne kívánd felebarátod feleségét,házát,marháját!
Meg mi is van még a Bibliában? Paráznákkal,lopókkal egy tálból se egyél,ne barátkozz velük! Ha már nem tud csendben maradni, legalább ne a Bibliára hivatkozna ez a stüszi vadász…

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Heteknek adott interjújában beszélt arról, hogy miért nem csak a jobboldali antiszemitizmus ellen kell küzdeni, miért fér meg egymás mellett Netanjahu és Erdogan hivatalos meglátogatása és lesz-e valaha magyar nagykövetség Jeruzsálemben.

Semjén Zsolt úgy fogalmazott, valódi történelmi sors- és értékrendi közösség van Izrael és Magyarország között, ezért nem véletlen, hogy Magyarország megakadályozta az Európai Unió állásfoglalását az Egyesült Államokkal szemben, miután a nagykövetségüket Jeruzsálembe helyezték át . „Ugyan mi lenne Izrael állam fővárosa, ha nem Jeruzsálem? El kell olvasni a Bibliát.” – tette hozzá.

A miniszterelnök-helyettes kitért arra is, hogy szerinte a történelem már rég túllépett azon a felfogáson, hogy csak a jobboldali antiszemitizmus ellen kell küzdeni, hiszen van két új antiszemitizmus is. Az egyiket a nyugat-európai baloldal, a másikat a tömeges iszlám bevándorlás táplálja. Előbbivel kapcsolatban azt mondta, „a nyugat-európai baloldalnál tapasztalható Izrael ellenesség most már intézményes formát ölt az Európai Unióban, amiben Magyarország nem kíván részt venni.”

Arra a kérdésre, hogy a történelmi fordulópontra jutó izraeli-magyar barátság nincs-e ellentmondásban azzal, hogy Orbán Viktor speciális kapcsolatot ápol az Izraelt rendszeresen lefasisztázó török államfővel, Semjén úgy felelt, hogy különbség van az értékrendi közösségen és a nemzeti érdekek képviseletén. „Amikor a miniszterelnök úr részt vesz egy ilyen protokolláris ünnepségen, az a nemzeti érdekek képviselete, nem pedig az iszlamista értékrendnek a legitimálása” – magyarázta.„Számomra nyilvánvaló, hogy Jeruzsálem Izrael állam fővárosa” – reagált a miniszterelnök-helyettes arra a kérdésre, hogy vajon szándékozik-e a jövőben valamikor Magyarország is áthelyeztetni izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe. Semjén hozzátette, Szijjártó Péter külügyminiszter pontosan fogalmazott, amikor azt mondta, MOST nincs a napirenden. „Egy kis ország vagyunk, így is elmentünk a failg az EU-n belül, támadtak is érte minket rendesen. Nem baj, megszoktuk” – fogalmazott, majd leszögezte, korai lenne arról nyilatkozni, hogy mikor kerül esetleg mégis napirendre, de „nem rajtunk fog múlni”.

Nekünk mikor Semjént meglátjuk, mindig Bödőcs jut eszünkbe: “Amióta Semjénék a kereszténydemokraták, a Máriapócsi Madonna, nem könnyezik, hanem zokog.”

Forrás: Hetek / Sztárklikk / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük