Pálinkás József - Fotó: NKFIH
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Politikusok kuncsorogtak nála, megfenyegették, majd leváltották. Kipakolt az MTA volt elnöke.

 

Tipikusan az az orbánisztáni helyzet, ahol a stróman azt hiszi, hogy valós hatalma van, ő diszponál bizonyos pénzek felett, aztán kiderül majd számára, hogy illúzióban ringatta magát, úgy is átnyúl a feje felett a mélynövésű vezérke???

Rengeteg politikus kereste meg Pálinkás Józsefet saját elmondás szerint…

Arra kérték, hogy nyerjen az ő pályázatuk, de Pálinkás József állítása szerint sosem tette meg, amire kérték. Végül júniusban leváltották, de azt mondja, nem ezért.

Interjút adott a Hír TV-nek Pálinkás József, aki 2014-ig az MTA elnöke volt, majd a kutatási pénzek elosztásáért felelős Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalt vezette, de nem töltötte ki 2019-ig tartó ciklusát, mert júniusban leváltották.

Kedden fogadták el a törvényt, mely elvette az MTA-tól a kutatási pénzek jó része fölötti diszponálást, és az Innovációs- és Technológiai Minisztérium hatáskörébe helyezte. De mi keresnivalója van a tudomány világában a politikának – teszi fel a kérdést Kálmán Olga a műsorban, mire Pálinkás azt válaszolta, nála több politikus is járt, amikor a kutatási pénzek elosztásáért felelt.

Három év alatt a miniszterelnökségtől nem kaptam egyetlen hivatalos megrendelést sem – mondja -, viszont politikusok sokasága keresett meg különböző projektekkel, mondván, hogy szeretné, ha pályázata nyerne.

Milliárdos pénzekről volt szó, de egyszer sem tett úgy, ahogy a befolyásos emberek kérték – állítja, mivel a kutatási pénzeket kizárólag szakmai alapokon bírálták el.

Pálinkás azt nem árulta el, hogy kikről van szó, de azt mondta: több tucat politikus tett ilyet a négy év alatt. Majd megfenyegették, hogy bepanaszolják bizonyos kormánytagoknak.

Szerinte végül nem ez vezetett eltávolításához. A hivatalos indoklás szerint nem adtam elég pénzt a vállalati kutatásokra, folytatta, de teljesen világos, hogy más irányvonalat képviseltünk Palkoviccsal, valójában ezért kellett mennem.

Valóban nem azért kellett mennie, mert “nem adott elég pénzt”. Hanem mert Palkovics mást akart odaültetni.
Ráadásul nem is Pálinkáson múlt, hogy ki nyerhetett a pályázatokon. Hanem a pályázati kiírásokat kézivezérlő Orbán-kormányon. Nemde?

Aki ugyanis bennfentesként nem értesült hónapokkal korábban a megjelenő pályázatokról, annak a pályázatok abnormálisan gyors lezárása miatt esélye sem lehetett.

De a történetben az a legsiralmasabb, hogy Palkovics ugyanolyan rosszul fogja csinálni, mint Pálinkás.
Ugyanis Orbán Palkovics feje felett is pont ugyanúgy át fog nyúlni, mint Pálinkás feje felett.

Forrás: HVG / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: