Fordulat: Lemondott a Választási Bizottság elnöke az NKE éléről – ez áll a lemondás hátterében


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Távozik posztjáról az ember, akinek pályafutása alatt sosem látott botrányokat élt meg az a köztestület, amely a választások tiszta lebonyolításáért felelős.

Emlékszünk még arra, hogyan lehetetlenítették el a népszavazási kezdeményezéseket mindenféle kopasz félmilitáns alakulatok, megakadályozva Nyakó István szocialista politikust népszavazási kezdeményezésének leadásában, de akár a választások éjszakájának botránykrónikáit is ide sorolhatnánk, ami valószínűleg nem fog szerepelni Patyi András önéletrajzában.

A lemondás hátterében azonban nem ezek a botrányok állnak, ugyanis Patyi megcselekedte, amire hivatott volt. Még mielőtt nagyon lelkendeznénk egyenlőre a Nemzeti Választási Bizottság élén marad, hiszen mostani lemondása csak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektori tisztjéről történt meg, azonban minden jel szerint a Választási Bizottság éléről is távozhat, hiszen új és fontos feladatot találtak neki a Nemzeti Együttműködés rendszerén belül.

Sajtóértesülések szerint szakmai körökben nyílt titokként beszélnek arról, hogy Patyi András lesz a közigazgatási felsőbíróság elnöke. Ez az a testület, amely  a jövőben dönthet többek között a közérdekű adatigénylésekről.

Az MSZP szerint a parlamentben tárgyalt alaptörvény-módosítás sok mindenről szól, de kiemelten a bírói függetlenség, az igazságszolgáltatás függetlensége elleni támadásról – jelentette ki az MSZP elnöke.

Tóth Bertalan Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd társelnökével közösen tartott sajtótájékoztatót, amelyen felidézte: a Fidesz kétharmad hiányában már kísérletet tett arra, hogy létrehozza a közigazgatási felsőbíróságokat.
Úgy fogalmazott, hogy ez arról szól: “házibíróságot” akarnak kialakítani, ahol nem csupán bírák, de kormánytisztviselők is hozhatnak döntéseket.

Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük