Fordulat: Lemondott a Választási Bizottság elnöke az NKE éléről – ez áll a lemondás hátterében


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Távozik posztjáról az ember, akinek pályafutása alatt sosem látott botrányokat élt meg az a köztestület, amely a választások tiszta lebonyolításáért felelős.

Emlékszünk még arra, hogyan lehetetlenítették el a népszavazási kezdeményezéseket mindenféle kopasz félmilitáns alakulatok, megakadályozva Nyakó István szocialista politikust népszavazási kezdeményezésének leadásában, de akár a választások éjszakájának botránykrónikáit is ide sorolhatnánk, ami valószínűleg nem fog szerepelni Patyi András önéletrajzában.

A lemondás hátterében azonban nem ezek a botrányok állnak, ugyanis Patyi megcselekedte, amire hivatott volt. Még mielőtt nagyon lelkendeznénk egyenlőre a Nemzeti Választási Bizottság élén marad, hiszen mostani lemondása csak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektori tisztjéről történt meg, azonban minden jel szerint a Választási Bizottság éléről is távozhat, hiszen új és fontos feladatot találtak neki a Nemzeti Együttműködés rendszerén belül.

Sajtóértesülések szerint szakmai körökben nyílt titokként beszélnek arról, hogy Patyi András lesz a közigazgatási felsőbíróság elnöke. Ez az a testület, amely  a jövőben dönthet többek között a közérdekű adatigénylésekről.

Az MSZP szerint a parlamentben tárgyalt alaptörvény-módosítás sok mindenről szól, de kiemelten a bírói függetlenség, az igazságszolgáltatás függetlensége elleni támadásról – jelentette ki az MSZP elnöke.

Tóth Bertalan Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd társelnökével közösen tartott sajtótájékoztatót, amelyen felidézte: a Fidesz kétharmad hiányában már kísérletet tett arra, hogy létrehozza a közigazgatási felsőbíróságokat.
Úgy fogalmazott, hogy ez arról szól: “házibíróságot” akarnak kialakítani, ahol nem csupán bírák, de kormánytisztviselők is hozhatnak döntéseket.

A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük