Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Minden jel szerint sok álmatlan éjszakát okoz a mai döntés az ellenzéki pártoknak.

Úgy néz ki meglépi az Állami számvevőszék azt, amiről a választások előtt csak találgatások születtek. Behajtják azokat a gigabüntetéseket a pártoktól, amelyeket az úgynevezett tiltott pártfinanszírozás kapcsán kiszabtak.

Emlékeztetőül: A Fideszen kívül valamennyi pártot megbírságolta az állami számvevőszék – maradjunk annyiban – igencsak kamúszagúnak tűnő indokok alapján.

A távirati iroda beszámolója szerint a Magyar Államkincstár júliustól csökkenti azoknak a pártoknak a költségvetési támogatását, amiknél korábban az Állami Számvevőszék tiltott pártfinanszírozást állapított meg.

A Fidesz és a KDNP kivételével az összes többi parlament érintett: az intézkedés a Demokratikus Koalícióra, a Párbeszéd Magyarországért Pártra, a Magyar Szocialista Pártra, a Lehet Más a Politikára és a Jobbik Magyarországért Mozgalomra vonatkozik.

A MÁK vasárnapi közleménye szerint a “zavartalan választási felkészülés érdekében április végéig egyik párttól sem vonták le az állami támogatásból a tartozásukat, továbbá a májusra járó összegeket is megkapták.” Ennek vége.

“A tiltott vagyoni hozzájárulást elfogadó pártok a kifogásolt juttatás összegét kötelesek a költségvetésbe befizetni, költségvetési támogatásuk pedig ugyanennyivel csökken,”

írják. Kijelentették: “a Jobbik addig nem juthat közpénzhez, amíg a levonás nem fedezi a büntetést.”

A Jobbiknak 331 milliót kéne befizetnie, miközben támogatást nem kap, és a korábban összegyűjtött adományokat elköltötték a kampányra.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: