Megvan, ki a Momentum új elnöke


Momentum Mozgalom - Fotó: Facebook
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

A parlamenten kívüli kis pártban nem volt szükség második fordulóra, az új elnök magabiztos győzelmet aratott.

 

A tisztújításra most került sor, mert az országgyűlési választásokon csak 3 százalékot értek el, és korábban az elnökség azt vállalta, hogy bejuttatják a Momentumot a Parlamentbe.Mivel ez nem történt meg, a Momentum teljes elnöksége lemondott a tavaszi választások után.

Az Azonnali írta meg először június elején, hogy három jelentkező is volt a legifjabb, a választáson három százalékos – tehát a bejutási küszöb alatti – eredményt elérő párt tisztújításán az elnöki feladatra.

Fekete-Győr András, a Momentum eddigi vezetője az egyik. Fekete-Győr fő kihívója a párt alapításában részt vevő,  Nemes Balázs, aki a Momentum pécsi képviselőjelöltje volt a választáson. A harmadik jelölt pedig Dukán András Ferenc, aki a párt elnökségi tagja volt a vezetés választást követő lemondásáig.

Az Azonnali úgy tudja, a Momentum küldöttgyűlése a folytatásra szavazott: Fekete-Győr András a küldöttek 56 százalékának támogatásával újrázhat.

Ezt a párt szóvivője, Hajnal Miklós is megerősítette az Azonnalinak.
A párt 84 fős küldöttgyűlése titkos szavazással választott, második fordulóra nem volt szükség. Kihívói közül Nemes Balázs 26%-ot, Dukán pedig 18%-ot szerzett.

Az elnök mandátuma két évre szól, ahogyan a mellette dolgozó négy elnökségi tagé is.


A négy elnökségi tag Donáth Anna, Berg Dániel, Buzinkay György és Hajnal Miklós, a párt eddigi szóvivője lett.

Forrás: azonnali.hu


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük