Megvan, ki a Momentum új elnöke


Momentum Mozgalom - Fotó: Facebook
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A parlamenten kívüli kis pártban nem volt szükség második fordulóra, az új elnök magabiztos győzelmet aratott.

 

A tisztújításra most került sor, mert az országgyűlési választásokon csak 3 százalékot értek el, és korábban az elnökség azt vállalta, hogy bejuttatják a Momentumot a Parlamentbe.

Mivel ez nem történt meg, a Momentum teljes elnöksége lemondott a tavaszi választások után.

Az Azonnali írta meg először június elején, hogy három jelentkező is volt a legifjabb, a választáson három százalékos – tehát a bejutási küszöb alatti – eredményt elérő párt tisztújításán az elnöki feladatra.

Fekete-Győr András, a Momentum eddigi vezetője az egyik. Fekete-Győr fő kihívója a párt alapításában részt vevő,  Nemes Balázs, aki a Momentum pécsi képviselőjelöltje volt a választáson. A harmadik jelölt pedig Dukán András Ferenc, aki a párt elnökségi tagja volt a vezetés választást követő lemondásáig.

Az Azonnali úgy tudja, a Momentum küldöttgyűlése a folytatásra szavazott: Fekete-Győr András a küldöttek 56 százalékának támogatásával újrázhat.Ezt a párt szóvivője, Hajnal Miklós is megerősítette az Azonnalinak.

A párt 84 fős küldöttgyűlése titkos szavazással választott, második fordulóra nem volt szükség. Kihívói közül Nemes Balázs 26%-ot, Dukán pedig 18%-ot szerzett.

Az elnök mandátuma két évre szól, ahogyan a mellette dolgozó négy elnökségi tagé is.

A négy elnökségi tag Donáth Anna, Berg Dániel, Buzinkay György és Hajnal Miklós, a párt eddigi szóvivője lett.

Forrás: azonnali.hu


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük