Juhász Péterék mégsem fejezik be? – Videóüzenetben tisztázta mindezt a politikus


Budapest, 2018. január 13. Juhász Péter, az Együtt elnöke (k), Szigetvári Viktor választmányi elnök (j) és Hajdu Nóra alelnök a párt budapesti küldöttgyûlésén 2018. január 13-án. A küldöttgyûlésen Szigetvári Viktort miniszterelnök-jelöltnek választották, az országos politikai tanács döntése értelmében Juhász Péter a párt listavezetõje. MTI Fotó: Mohai Balázs
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Néhány napja bombaként robbant a hír, mely szerint Juhász Péter és pártja az Együtt befejezte.

Az Együtt küldöttgyűlése a napokban döntött arról, hogy felszámolják a pártot, mint jogi entitást. A felszámoláshoz az vezetett, hogy politikai értelemben a választások estéjén megszűnt az Együtt, történetének legkatasztrofálisabb választási eredményével.

Nem elég, hogy a párt katasztrofális eredményt ért el a választásokon, de mindemellett, mivel nem tudták elérni az úgynevezett komolyan-vehetőségi-küszöböt, így csaknem a teljes kampányra felvett támogatásuk visszafizetésére is kényszerültek.

Mindezt az adósságot a demokratikus oldal szavazóinak segítségével tudja visszafizetni a párt, ugyanis a választók dobták össze a mintegy 150 millió forintot.

A párt Bajnai Gordon távozásával talajt vesztett a magyar belpolitikában. A párt nevéhez fűződnek olyan politikai kudarcok, mint Falus Ferenc, aki jeges vödrös alakításával gyakorlatilag sima utat biztosított Tarlós Istvánnak ahhoz, hogy újabb immár 5 évre bitorolhassa a fővárost, de a koordinált jelöltállítás és az abból következő választási kudarcok is a liberális párt számlájára írhatóak.

Nem voltak hajlandóak tudomásul venni a támogatottsági százalékukat és akkor is ragaszkodtak ahhoz, hogy sem az MSZP sem a DK listájára nem kívánnak felmenni, mikor már világosan látszott, hogy soha nem jön létre az általuk vizionált új pólus, mely a  2010 után parlamentbe került pártok szövetsége lett volna. Kivéve a DK-t.A párt húzónevei sem tudtak számottevő sikert elérni. Baranyi Krisztina, a párt jól felépített ferencvárosi politikusa és húzóneve a választások során kevesebb, mint 3%-ot kapott egy fővárosi kerületben, ami bár a párt támogatottságának majdnem 6-szorosa, de belátható, ez a politikában semmire sem elég.

Nincs még vége?

Bár jogi értelemben felszámolják a pártot, Juhász Péter és a megszűnt párt küldöttgyűlése arról számolt be, hogy nem adják fel. Ugyan nem politikai pártként de az Együtt pár száz fős közössége együtt marad és ősztől ismét belevágnak a napi politika alakításába – feltehetőleg civil nyomásgyakorló csoportként.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük