Márki-Zay Péter Fotó: Nyugat.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szándékosan csődbe akarja vinni a fideszes többség Vásárhelyet? – Bármit bármi áron, csak bukjon Márki-Zay?

A történelem megismétli önmagát?  Ugyanez történt Esztergomban is, mikor függetlenként Tétényi Éva nyert a Fidesz ellen. Lehetetlenné tették, aminek mai napig is meg van az eredménye…

Durva megszorításokat szavazott meg a rendkívüli közgyűlésen a Fideszes képviselőtestület Hódmezővásárhelyen.

A téma a Járható Vásárhely Program újbóli megszavazása volt, amely miatt több költségvetési sort is kiürít a fideszes önkormányzat. A Fidesz képviselői szerint van pénz a programra, Márki-Zay Péterék szerint nincs.

Több költségvetési sorról is olyan összegeket vesz el a Fideszes önkormányzati többség, amely lényegében az adott területen leállítja a város működését. Ilyen például a kátyúzás, a kulturális programok, a szúnyogirtás.

A szavazásra azután került sor, hogy a Belügyminisztérium a korábbi városvezetés rossz gazdálkodása miatt egymilliárdot követel Hódmezővásárhelytől. Korábban egyébként már polgármesteri jogköröket vettek el Márkitól.

A Fideszes többség a polgármester reprezentációs és bérkeretéből lényegében minden pénzt elvont, ezek egy részét Márki-Zay Péterék is megszavazták. De lenullázta a kormánypárti képviselők döntése azokat a költségvetési sorokat is, amik például a kátyúzás, közburkolatok kezelése, fűnyírás, a szúnyogirtás költségeit, vagy az olyan kulturális programokét, mint a gyereknap, vagy augusztus 20-ai ünnepség keretét biztosítják. Még a polgármesteri hivatal ÁFA keretéből is elvesznek.

A városháza felújításától elvont 120 millió forint után a város szerződésszegést fog elkövetni Márki-Zay Péter szerint a Belügyminisztériummal és az alvállalkozókkal szemben, ha a költségvetési elvonások kapcsán nem tudja majd fizetni a szerződésben vállalt kifizetéseket. Ezért újabb rendkívüli közgyűlés jöhet majd.

A képviselők külön még egy határozati javaslatot is elfogadtak arról, hogy Márki-Zay Péter valósítsa meg a Járható Vásárhely Programot.

Jellemző, hogy a képviselők csak a saját érdekeiket nézik. Nem érdeklik azok a z emberek akik megválasztották őket. Ezek az embereken csapódnak le. Nem gondolnak viszont arra, hogy ez vissza is üthet, majd az önkormányzati választáson?

Forrás: Mérce / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: