Márki-Zayt ki fogja nyírni a Fidesz? – Már csak a példa statuálása végett is muszáj neki?


Márki-Zay Péter Fotó: Nyugat.hu
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Szándékosan csődbe akarja vinni a fideszes többség Vásárhelyet? – Bármit bármi áron, csak bukjon Márki-Zay?

A történelem megismétli önmagát?  Ugyanez történt Esztergomban is, mikor függetlenként Tétényi Éva nyert a Fidesz ellen. Lehetetlenné tették, aminek mai napig is meg van az eredménye…

Durva megszorításokat szavazott meg a rendkívüli közgyűlésen a Fideszes képviselőtestület Hódmezővásárhelyen.

A téma a Járható Vásárhely Program újbóli megszavazása volt, amely miatt több költségvetési sort is kiürít a fideszes önkormányzat. A Fidesz képviselői szerint van pénz a programra, Márki-Zay Péterék szerint nincs.

Több költségvetési sorról is olyan összegeket vesz el a Fideszes önkormányzati többség, amely lényegében az adott területen leállítja a város működését. Ilyen például a kátyúzás, a kulturális programok, a szúnyogirtás.

A szavazásra azután került sor, hogy a Belügyminisztérium a korábbi városvezetés rossz gazdálkodása miatt egymilliárdot követel Hódmezővásárhelytől. Korábban egyébként már polgármesteri jogköröket vettek el Márkitól.

A Fideszes többség a polgármester reprezentációs és bérkeretéből lényegében minden pénzt elvont, ezek egy részét Márki-Zay Péterék is megszavazták. De lenullázta a kormánypárti képviselők döntése azokat a költségvetési sorokat is, amik például a kátyúzás, közburkolatok kezelése, fűnyírás, a szúnyogirtás költségeit, vagy az olyan kulturális programokét, mint a gyereknap, vagy augusztus 20-ai ünnepség keretét biztosítják. Még a polgármesteri hivatal ÁFA keretéből is elvesznek.A városháza felújításától elvont 120 millió forint után a város szerződésszegést fog elkövetni Márki-Zay Péter szerint a Belügyminisztériummal és az alvállalkozókkal szemben, ha a költségvetési elvonások kapcsán nem tudja majd fizetni a szerződésben vállalt kifizetéseket. Ezért újabb rendkívüli közgyűlés jöhet majd.

A képviselők külön még egy határozati javaslatot is elfogadtak arról, hogy Márki-Zay Péter valósítsa meg a Járható Vásárhely Programot.

Jellemző, hogy a képviselők csak a saját érdekeiket nézik. Nem érdeklik azok a z emberek akik megválasztották őket. Ezek az embereken csapódnak le. Nem gondolnak viszont arra, hogy ez vissza is üthet, majd az önkormányzati választáson?

Forrás: Mérce / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük