Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fideszhez számos szállal kötődő Valton Security biztonsági őrei szerdán verőemberekhez illő módszerekkel támadtak a környezetrombolás ellen tiltakozó békés civilekre.

Csütörtökön durván összeverekdtek a bejelentett tüntetésen részt vevő Ligetvédők, és a Fideszhez köthető Valton nevű cég biztonsági emberei a Városligetben.

Az üggyel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-Főkapitányság XIV. kerületi Rendőr kapitánysága csoportos garázdaság bűntett gyanúja és súlyos testi sértés kísérlet bűntett gyanúja miatt indított nyomozást.

A történtekről videofelvétel készült, amely egyértelműen bizonyítja, hogy súlyos jogsértések történtek. Az MSZP kiáll a bántalmazott civilek mellett, és ezúton ajánljuk fel, hogy jogi segítséget nyújtunk minden megtámadott ligetvédőnek.

Egyúttal felszólítjuk a kormányt, hogy bontson fel minden szerződést a civileket sokadik alkalommal bántalmazó, többszörösen jogsértő céggel. A magyar államot nem képviselheti olyan cég, amelynek biztonsági őrei békésen demonstráló embereket vernek.

Ha a Fidesz fenntartja a Valton Security megbízásait, azzal nemcsak azt bizonyítja, hogy képtelen egyértelműen elítélni a civilekkel szembeni erőszakot, hanem azt is, hogy a rendszeres erőszakos fellépés Orbán Viktor politikai megrendelése.

Kunhalmi Ágnes,
országgyűlési képviselő


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: