Emlékeznek még a tavaly nyáron 43 milliárdért épített Duna Arénára? – Ez most durván ki fogja verni a biztosítékot Önöknél is


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Ugye emlékszünk még a méreg drágán épített Duna Arénára és a vizes VB-re? Mintha egy pénznyelő lett volna az egész sztori…, s lássunk csodát, van folytatása…

Szabadai Viktor a vizes vb szimbolikus épülete előtt tartott sajtótájékoztatót arról, hogy nyolc hónappal a világbajnokság után még mindig öntik a pénzt a vizes vb cégébe.

A Liberálisok közérdekű adatigénylést nyújtanak be a Bp2017 Kft.-hez, hogy megtudjuk, miért foglalkoztat a cég még mindig 52 embert. Az adófizetőknek joguk van tudni, mire költik el a pénzüket!

A Liberálisok válaszokat várnak Seszták Miklós fejlesztési minisztertől, a vizes vb szervezéséért felelős kormánybiztostól arra a kérdésünkre, hogy nyolc hónappal a világbajnokság után miért foglalkoztat még mindig több mint félszáz embert a vb-t szervező cég.

A Bp2017 Nonprofit Kft.-nek már léteznie sem volna szabad, ennek ellenére januárról februárra 49-ről 52-re nőtt a cég dolgozóinak a száma. A Liberálisok arra kíváncsiak: vajon milyen munkát nem tudott elvégezni az a 49 ember, ami miatt még három dolgozóra volt szükség? Bár eredetileg a Duna Aréna fenntartásáért a Bp2017 Kft. felelt volna, az épület kezelését végül a Nemzeti Sportközpontokra bízták. A kft. fenntartása, és így az alkalmazottak fizetése ezek után tökéletesen indokolatlan és felesleges.

Duna Aréna – Fotó: Népszava

A gyanús körülmények ellenére senki nem válaszol azokra a kérdéseinkre, hogy miért tartják fenn még mindig a Bp2017 Kft.-t, és mivel foglalkozik az állományban lévő 52 alkalmazottjuk. A Liberálisok éppen ezért közérdekű adatigénylést nyújtanak be Seszták Miklós tárcájához, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz és magához a világbajnokságot szervező céghez is, hogy megtudjuk, mire költik hosszú hónapok óta az adófizetők pénzét.

Szabadai Viktor a Liberálisok budapesti választmányának elnöke sajtótájékoztatóján elmondta: felmerül a gyanú, hogy a vizes vb cége fideszes kifizetőhelyként működik, ezért a Liberálisok „fideszes kifizetőhely” feliratú táblát is elhelyeztek a Duna Aréna épülete előtt.

Szabadai Viktor a Duna Aréna előtt – Fotó: Liberálisok


Április 8-án dönthetünk arról, hogy megállítsuk a közpénzek elszórását és pofátlan lenyúlását. A választóknak joguk van tudni, mire szórják el a magyar állam, a magyar adófizetők pénzét. – írja a liberalisok.hu

Szabadai ezzel elindította a Liberálisok újabb akcióját: a célunk, hogy feltérképezzük a kormány fideszes kifizetőhelyeként szolgáló cégeket, és “fideszes kifizetőhely” feliratú táblákkal lássuk el őket, hogy mindenki láthassa: itt lopják el a közpénzt. Lássunk tisztán! Ne hagyjuk, hogy a szemünk előtt lopják szét a magyarok vagyonát! #DunaArena #Valtozast #VáltozásSzövetsége ;#Április8


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük