Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Maffia-kormány pofátlansága egyszerűen elképesztő Quaestor ügyben is…


Az MSZP szerint méltatlan, hogy a Quaestor bedőlése után három évvel továbbra sem kártalanították teljes mértékben a brókerház károsultjait.

Szakács László, a párt frakcióvezető-helyettese pénteken Budapesten sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy 2015-ben ezen a napon dőlt be a Quaestor.

Úgy értékelt: a károsultak jobban jártak volna, ha a Fidesz nem akarja őket megmenteni, hanem saját maguknak kellett volna a jogaikat érvényesíteni, mert akkor lehetőségük lett volna a vagyonhoz hozzájutni.

Felidézte, Rogán Antal miniszter korábban azt mondta, 90 napon belül mindenkit teljes mértékben kártalanítanak, Tuzson Bence államtitkár pedig erkölcsi kötelességnek nevezte az állami kártalanítást.

A szocialista politikus méltatlannak nevezte az, ami a Quaestor-károsultakkal történt, szerinte méltatlan a kártalanítási törvény és az is méltatlan, valamint törvénytelen, ahogy kimazsolázták a vagyonelemeket. Megjegyezte, Mészáros Lőrinc érdekeltsége üzemelteti a Quaestor egyik korábbi hoteljét.

A Quaestor-károsultak esete legyen intő példa mindenkinek arra, hogy ilyen az, amikor a Fidesz valakit megment, kártalanít – fogalmazott.

Szakács László elmondta, az MSZP-Párbeszéd megállapodott a Quaestor-károsultakkal, hogy a Magyar Nemzeti Bank forrásait és a Quaestor vagyonelemeit bevonva kártalanítja őket kormányváltás esetén.

Kálmán-Pikó István Quaestor-károsult porhintésnek nevezte a kártalanítást és azt mondta, “minket nemcsak a Quaestor lopott meg, minket éppúgy meglopott az állam és az államon élősködő vállalkozói kör, akik lenyúlják a vagyont”. Elvárják, hogy a politika kártalanítsa őket – tette hozzá.

A sajtótájékoztatót a képviselői irodaház előtt tartották, ahol mintegy negyven Quaestor-károsult tüntetett.

Fotó: Népszava

Szakács Lászlót kérdezték Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes svédországi vadászatáról. Az ellenzéki képviselő szerint a “fideszes nagyurak” úgy gondolják, hogy ezt is megengedhetik maguknak és nem fogja megtudni a magyar emberek, akik közül nagyon sokan a létminimum alatt élnek. Elítélendőnek nevezte azt, hogy egy méregdrága vadászaton Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke helikopterről lövi a rénszarvasokat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: