Bréking! – Karácsony Gergely az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje hatalmas bejelentést tett a jövőre nézve


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Elege van a a magyar emberek érdekével szemben politizáló maffia-kormányból? Karácsony Gergelynek, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének is…

Ha az MSZP-Párbeszéd április 8-án megkapja a választók bizalmát, akkor visszavezeti Magyarországot Európába – mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szombaton Budapesten, miután találkozott Reiner Hoffmann-nal, a Német Szakszervezetek Szövetségének elnökével.

Gúr Nándor, Karácsony Gergely, Reiner Hoffmann, Molnár Gyula Fotó: MTI

Karácsony Gergely a találkozó után tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: április 8-án a magyar választópolgárok nemcsak arról dönthetnek, hogy milyen lesz a magyar belpolitika, hanem végre leválthatják azt a kormányt, amely akadálya annak, hogy Európa magára találjon és elinduljon egy olyan úton, ami Magyarországnak és a kelet-közép-európai régió országainak alapvető nemzeti érdeke.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje hozzátette: ha bizalmat kapnak, Magyarország hajóját visszavezetik Európába, mégpedig a szociális Európa irányába, egy olyan másfajta Európába, amely a válságokon túl tud lépni.

A teljes magyar társadalmat egy szociális, biztonságos és fejlődő Európa részeként szeretnénk látni a következő évtizedekben – mondta.

Karácsony Gergely szerint a magyar emberek európai béreket és európai szociális biztonságot akarnak, és az a kormány, amely akadályozza ennek a kialakulását, a magyar munkavállalók, a magyar embereket érdekével szemben politizál.

Kifejtette: a Német Szakszervezetek Szövetségének elnökével egyetértettek abban, hogy Európának egységes bérpolitikára van szüksége. Ugyanakkor szerinte ez nem egy olyan “buta és leegyszerűsített” javaslat, mint amivel a Jobbik próbálja félrevezetni az embereket, hanem az egységes európai minimálbér-politikáról, egységes munkavállalói jogokról és az európai társadalmi egységről szól.Reiner Hoffmann arról beszélt: Európa nincs kimondottan jó állapotban, ezért fontos, hogy az európai tagállamok szoros együttműködésben egy politikai változást indítsanak el. Az embereknek látni kell a maguk életében, hogy Európa többet jelent, mint az európai közös piac, ehhez azonban egy erős szociális dimenzióra van szükség – tette hozzá.

Európában lényeges béremelésre van szükség a munkavállalók számára, mert semmi értelme annak, hogy az EU-n belül a tagállamok úgy próbáljanak egymással versenyezni, hogy egyre alacsonyabb béreket fizetnek és egyre hosszabb munkaidőt követelnek meg; a munkaerőpiac számára európai játékszabályokat kell meghoznunk, és ehhez az európai minimálbérszabályozás is szükséges – jelentette ki a német szakszervezeti vezető.

Megjegyezte: Berlinből nem tudja megállapítani, hogy a jelenlegi kormány kész-e arra, hogy ezt a fajta kurzusváltást támogassa Európában, ezért rendkívüli nagy érdeklődéssel és a kíváncsisággal érkezett Budapestre, ahol szeretne képet alkotni arról, hogy Magyarországon a választásokat követően lehetséges lesz-e a kormányváltás.

A találkozón részt vett Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Gúr Nándor, a szocialista párt alelnöke is.

Karácsony Gergely és Reiner Hoffmann Fotó: MTI

Karácsony Gergely nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy kormányra kerülve beengedne-e migránsokat az országba.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye Semjén Zsolt KDNP-elnök nyilvánosságra került svédországi vadászatáról, Karácsony Gergely azt mondta: Semjén Zsolt egy “korrupciós önvallomást” tett azzal, hogy a nyilvánosság elé tárta, milyen drága hobbikat űz. Hozzátette: egy politikus esetében különösen kényes, ha ez a hobbi drágább, mint amennyit a legális fizetése lehetővé tesz, és nyilvánvaló, hogy Semjén Zsoltnak csak “lopott pénzből” lehetett pénze erre, ezért távoznia kell a magyar közéletből.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük