Nagyágyút igazolt az MSZP – itt a fegyvertény, ami megfordítja a választást?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Az MSZP egy igazi rocksztárt igazolt, márha a politikai életben lehet rocksztárokról beszélni.

A HírHugó baloldali véleményvezér portál értesülései szerin:

Elképesztően jó névvel rukkolt elő ismét az MSZP. A német precizitást is beveti a kampányban a legnagyobb baloldali párt.

Molnár Gyula a szocialista párt új német tanácsadója, Heiko Kretschmer interjúja kapcsán azt mondta: sokkal jobb egy precíz német kampányguru, mint egy olyan amerikai, aki a gyűlöletkampányt hozta be Magyarországra- ezzel a Fidesz Amerikából leigazolt kampányguruira célzott.

A német tanácsadó az én fejemben másról szól, mint egy amerikai tanácsadó, aki a gyűlöletkampányokat hozza el Magyarországra. Ez a tanácsadó az értékekről fog nekünk segítő mondatokat mondani, és sokkal inkább a német precizitásban, kampánytechnikákban fog segíteni – mondta el Molnár.

Komoly társadalmi feszültségeket lát Magyarországon az MSZP új kampánystratégája. Heiko Kretschmer szerint Orbánék pozíciója labilisabb, mint amilyennek a számok mutatják.A 168 Órának adott interjúban elmondta: a Fideszt alapvetően a választási rendszere segítette eddig, de már 2014-ben sem igazán sikerült a mozgósítása. Szerinte a társadalomban érezhető egy olyan elbizonytalanodás, ami gyors és meglepő változásokat hozhat.

A német szakember állítja:kisebb a súlya a médiafölénynek, mint ahogy azt a pártok hiszik.

Példaként a 2002-es német kampányt hozta fel, amelyben a sajtó 95 százaléka ellenezte Gerhard Schröder többé-kevésbé Amerika-ellenes politikáját, mégis azzal nyerte meg a választásokat. Kretschmer szerint az elektronikus médiumok hatására a személyes beszéd még fontosabbá vált. Ugyanakkor nem hiszi, hogy a társadalmi valóságot megváltoztathatná a kommunikáció.

Kretschmer szerint arról kell beszélni, hogy a kormány nem tette rendbe a szociális rendszert, mindössze alamizsnát oszt, ahogy az Erzsébet-utalványokkal tette. Szerinte az egészségügyre és az oktatásra kellene a baloldalnak fókuszálni.

Molnár Gyula facebook oldaláról az is kiderült, hogy az élet nem áll meg  az MSZP-ben az ünnepek között sem. Készültek a kampányra. Az utolsó simításokat végezték a német tanácsadóval a jövő évi nagy menetelés előtt.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük