Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP egy igazi rocksztárt igazolt, márha a politikai életben lehet rocksztárokról beszélni.

A HírHugó baloldali véleményvezér portál értesülései szerin:

Elképesztően jó névvel rukkolt elő ismét az MSZP. A német precizitást is beveti a kampányban a legnagyobb baloldali párt.

Molnár Gyula a szocialista párt új német tanácsadója, Heiko Kretschmer interjúja kapcsán azt mondta: sokkal jobb egy precíz német kampányguru, mint egy olyan amerikai, aki a gyűlöletkampányt hozta be Magyarországra- ezzel a Fidesz Amerikából leigazolt kampányguruira célzott.

A német tanácsadó az én fejemben másról szól, mint egy amerikai tanácsadó, aki a gyűlöletkampányokat hozza el Magyarországra. Ez a tanácsadó az értékekről fog nekünk segítő mondatokat mondani, és sokkal inkább a német precizitásban, kampánytechnikákban fog segíteni – mondta el Molnár.

Komoly társadalmi feszültségeket lát Magyarországon az MSZP új kampánystratégája. Heiko Kretschmer szerint Orbánék pozíciója labilisabb, mint amilyennek a számok mutatják.

A 168 Órának adott interjúban elmondta: a Fideszt alapvetően a választási rendszere segítette eddig, de már 2014-ben sem igazán sikerült a mozgósítása. Szerinte a társadalomban érezhető egy olyan elbizonytalanodás, ami gyors és meglepő változásokat hozhat.

A német szakember állítja:kisebb a súlya a médiafölénynek, mint ahogy azt a pártok hiszik.

Példaként a 2002-es német kampányt hozta fel, amelyben a sajtó 95 százaléka ellenezte Gerhard Schröder többé-kevésbé Amerika-ellenes politikáját, mégis azzal nyerte meg a választásokat. Kretschmer szerint az elektronikus médiumok hatására a személyes beszéd még fontosabbá vált. Ugyanakkor nem hiszi, hogy a társadalmi valóságot megváltoztathatná a kommunikáció.

Kretschmer szerint arról kell beszélni, hogy a kormány nem tette rendbe a szociális rendszert, mindössze alamizsnát oszt, ahogy az Erzsébet-utalványokkal tette. Szerinte az egészségügyre és az oktatásra kellene a baloldalnak fókuszálni.

Molnár Gyula facebook oldaláról az is kiderült, hogy az élet nem áll meg  az MSZP-ben az ünnepek között sem. Készültek a kampányra. Az utolsó simításokat végezték a német tanácsadóval a jövő évi nagy menetelés előtt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: