Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szomorú, hogy itt tart a demokratikus ellenzék.

Megfogadtam, hogy a kormányváltásig már nem akarok foglalkozni a demokrata ellenzék cicaharcaival. De a jó istenit, hát én is demokrata vagyok, én is ellenzéki. Sőt ezekre az urakra és hölgyekre fogok szavazni.

Vannak olyan politikai tettek, amelyekre azt tudom mondani, hogy nincs bocsánat. Olvasom a publicisztikákat, nézem a televíziós műsorokat és úgy néz ki, hogy ez az ügy is elfog sikkadni, pedig ennél jellemtelenebb politikai tettet nem lehet tenni.

Csak hogy elfogulatlanul is szerepeljen a hír itt röviden, az alábbi beszámolót készítette a Népszava:

“Elismerte Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke, hogy ő készítette titokban azt a hangfelvételt, amin Karácsony Gergely keresetlen szavakkal arról beszél az Együtt elnökségének, hogy megbánta, amiért elvállalta a miniszterelnök-jelöltséget.

Berkecz állítja, hogy ő csak a saját Facebook-oldalára tette ki az anyagot 10 percre, amikor azonban a Párbeszéd társelnöke az MSZP miniszterelnök-jelöltjének jelentkezett, a hanganyag megjelent egy névtelen blogon.”

Na jó uram, akkor most beszélgessünk el egy kicsit csak úgy, mint ellenzéki az ellenzékivel. Mert nyilván elindult a szánalmas bokaszintű magyarázkodás. A hitvány emberi minőséget ilyen eposzi magyarázatokkal védi a politikus:

“…csak 10 percre került ki a facebook oldalamra….”

“.. csak indulatból tettem ki….”

“… de nem én tettem ki a blogra….”

“… a párt etikai bizottsága majd megvizsgálja….”

Hogy az istenbe készül el egy ilyen hangfelvétel? Mi vezet arra egy embert, hogy hangfelvételeket készítsen? Nem, nem csak ott van a probléma, hogy kitette a facebook oldalára, ahonnan valaki, vagy ő – hit kérdése – kitette egy blogra azt a bizonyos hangfelvételt, amin egyébként véleményem szerint nem hangzik el semmi kompromittáló – hanem, hogy egyáltalán felveszik egymás beszélgetéseit.

Ez emberi minőség kérdése úgy hiszem. Meg kultúráé. Merem remélni, hogy az ellenzéki oldalon ez a politikai kultúra nem jellemző. Merem remélni, hogy az ellenzéki tárgyalóasztalnál a Berkeczek nem csinálnak hangfelvételeket. Merem remélni, hogy nem ez a módi.

Ennek a jellemtelen embernek pedig nem az etikai bizottság döntését kellene várnia, hanem önként kellene visszavonulnia a politikából. Mert ezt nem lehet elsikálni. Mert ez nem hiba, ez emberi minőség kérdése.

Remélem. az ilyen politikusokat kiveti magából az ellenzéki oldal.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: