Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A 660 millió forint csak a jéghegy csúcsa.

Aki nem ismerné a történetet akkor röviden felvázoljuk: a Jobbik a Simicska plakátcégeitől kedvezményesen kapott plakáthelyeket, ami az állami számvevőszék szerint tiltott pártfinanszírozás és 660 millió forint bírságot szabtak ki a pártra, amely saját elmondásuk szerint a párt szinte valamennyi rendelkezésre álló forrása, így kétségessé vált a Jobbik indulása a 2018-as választásokon.

A Jobbik szerint a Fidesz bosszú-hadjárata mindez a párt ellen és demokráciában elfogadhatatlan és megengedhetetlen, hogy egy párt működését adminisztratív módszerekkel próbálják megakadályozni.

Szinte valamennyi ellenzéki párt kiállt a Jobbik mellett. Eddig a történet dióhéjben. Valóban vállalhatatlan ha a hatalom és a törvény erejével számolnak fel egy pártot, vagy lehetetlenítik el a választásokon való indulását, egyet értünk!

Viszont nehéz nem kétszínűséggel vádolni a Jobbikot akkor, mikor néhány évvel ezelőtt minden eszközzel, mindent megtett annak érdekében, hogy felszámolják a Magyar Szocialista Pártot.

A Jobbik feloszlatná az MSZP-t

A Jobbik feloszlatná az MSZP-t – Coub – The Biggest Video Meme Platform by BalraMagyar

Mint Gaudi fogalmaz:

törvény oszlassa fel az MSZP-t és vegye köztulajdonba vagyonát.

Szóval, amíg néhány évvel ezelőtt mindent megtett a Jobbik, még ügyészségi beadványt is készített a párt az MSZP feloszlatása érdekében, ma már úgy véli, amikor rajta csattan az ostor, hogy demokráciával összeegyeztethetetlen ha egy párttal adminisztratív módon szívóznak.

Ezzel egy percig sem akarjuk azt mondani, hogy a Fidesznek igaza van, vagy hogy a Jobbik megérdemli amit kapott, de tisztán kell látnunk, a Jobbik azért még mindig ugyanaz a párt, amely kormányon a Fidesz politikáját folytatná.

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Friss részletek derültek a műtőasztalon meghalt nő ügyében: összecserélhettek két üveget

Műtősök és egy szakorvos ellen emeltek vádat Baranyában, mivel sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták át egy beteg feltárt hasüregét a műtőben. A szigetvári kórházban történt a...

Az MSZP szerint a kormány a háziorvosokat kezte el terrorizálni

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben...

Drága árat fizethet: Orbán véletlen elszólta magát

Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő...