Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Védik a lopott koncot ez nem vitás!

Nem a folyamatban lévő eljárások, a feltételezett visszaélések gyanúsak az emberminiszternek, hanem az, amikor a Lungo Drom elnökét vádolják ezzel.

Cigányként „kétszer olyan becsületesnek kell lenni, mint a többségi társadalomhoz tartozónak, mert sokkal jobban figyelik” – állította keddi parlamenti meghallgatásán Balog Zoltán, amikor Farkas Flórián piszkos, de legalábbis gyanús ügyeiről kérdezték volna.

Az emberi erőforrások minisztere ugyan maga is tizenkét vizsgálatot indított az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) ügyeiben, és feljelentéseket is tett, ám a Magyar Nemzet tudósítása szerint mindezt Balog csak a közelebbről meg nem nevezett „kisiklásoknak” tudta be, és inkább arról értekezett a parlamenti miniszteri meghallgatásán, hogy bátran megismétli,amit a 27 éves Lungo Drom szolnoki kongresszusán mondott:

„A kijelentésemet megvédem és fenntartom: volt olyan négy év, amikor nem volt botrány az Országos Roma Önkormányzatban (ORÖ), és akkor úgy hívták az elnököt, hogy Farkas Flórián. És akkor ennyi.”

Mint ismert: Farkas Flórián ORÖ-elnökségéhez fűződik, hogy a Híd a munka világába programra szánt 1,6 milliárd forintot nem a célok megvalósítására költötték, ezért a roma szervezetnek vissza is kellett azt fizetnie. Utóbbit nem tudta önerőből megoldani az ORÖ, így végül a kormány biztosított anyagi segítséget. De Farkas tevékenységét még ezen túl is számtalan gyanú és feltételezett kár övezi, éppen ezért – mint a Népszava nemrég felhívta rá a figyelmet –vizsgálatok és eljárások sokasága van folyamatban ellene, illetve az általa egykor és ma irányított szervezetek ügyében.

Mindezek ellenére Balog nem a vizsgálatok lezárását és a vádak tisztázását sürgette, hanem a humánminiszter azzal állt elő a meghallgatásán:

„gyanús is az, amikor egy programon rugóznak és okoskodnak évek óta, hogy nincs-e abban burkolt rasszizmus”.

Megjelent a 168 óra hasábjain.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: