Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megindult a jobboldal szétesése. A Fidesz annyira elrugaszkodott már a valóságtól, hogy akad olyan Fideszes vezető politikus akinek ezt már nem veszi be a gyomra. Közben a Fidesz ökle lecsapott a nyájtól elkóboroltakra.

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy Navracsics Tibor bejelentette, a Soros tervről szóló nemzeti konzultáció nem más, csupán csak egy kampányfogás.

A Fidesz politikusa, egyben uniós biztos csak kampányfogásnak tartja, hogy a kormány a Soros-terv beteljesítőjeként állítja be az Európai Bizottságot.

Navracsics a HírTV-nek azt mondta, az unióban nem téma Soros György. „Én ezt a választási kampány retorikájának tartom, az Európai Bizottságban nincsen ilyen, nem beszélünk ilyenről, és a bizottság munkatervében nem szerepel ilyen feladat” – állította.

Lecsapott a Fidesz ökle

Beindult azonnal a gépezet, hogy visszaterelje a nyájhoz az elkóborolt Navracsicsot: „Lehet, hogy Navracsics Tibor szerint a választási kampány része a nemzeti konzultáció a Soros tervről, de ez csak annyit jelent, hogy Navracsics más világban él, ott máshogy látszanak dolgok, mint itthon” – mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Krug Emíliának Németh Szilárd.

„Minden, ami Brüsszelből érkezik, az Soros tervéről szól”

„Fontos, hogy mit mond Juncker, de sokkal fontosabb, hogy mit mondanak a magyar emberek” – válaszolta Németh Szilárd arra a felvetésre, hogy a bizottság elnöke szerint nem szerepelnek olyan kérdések a bizottság napirendjén, amelyekre a nemzeti konzultáció több kérdése is utal. Juncker megüzente korábban, hogy kiemelten kezeli az Unió a nemzeti konzultációt.

Németh Szilárd szerint vannak, akik a bevándorlás mellett és vannak, aki a bevándorlás ellen szervezik a politikájukat. „Minden, ami Brüsszelből érkezik, az Soros tervéről szól. Láttunk javaslatot például az adóemelésről. A lényeg, akik helyzetben voltak, azok helyzetben szeretnének maradni” – utalt a Fidesz alelnöke a csatlakozás előtti időkre. Hozzátette, „amikor Európa keleti fele padlón volt, akkor azt lehetett vele csinálni, amit akartak. Az előző konzultáción világossá tettük, hogy a migráció kezelése gazdasági kérdés is.”

Szerinte világosan elmondta az Unió – azokat a pénzügyi alapokat kell megcsapolni, amelyek a keleti felzárkózást szolgálnák, és onnan csoportosítanának át a menekültek ellátására.

Az őcsényi ügy kapcsán Németh Szilárd végül kijelentette, hogy a véleménynyilvánításba nem fér bele a gumikerék kiszúrása, amivel a helyi lakosok büntették a panzió tulajdonosát, mert menekült családokat akart fogadni, de kijelentette, hogy megvédi az őcsényi embereket.

A Németh Szilárddal készült interjút itt nézheti meg

htv.hu/ATV.hu/BarlaMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: