Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem véletlen állították félre a Fidesz számára legkellemetlenebb ügyvédet

Czeglédy Csaba előzetesben van, de azért újabb sajtópert nyert a Vas Népe, a vaol.hu és a Szombathelyi7Nap ellen

Az ügy még tavaly ősszel indult, a Kúria szerdán tett pontot a végére.
 A Győri Ítélőtábla az alábbi közlemény közzétételére kötelezte a

PLT-hez, vagyis a Médiaworkhoz, közvetve Mészáros Lőrinchez tartozó Vas Népét, vaol.hu-t és Szombathelyi7Napot, amely szöveget a Kúria szerdai ítéletében kisebb módosítással helyben hagyott:

Helyreigazítás a Vas Népében

Az ügy lényege, hogy tavaly Hende Csaba országgyűlési képviselő azt állította Czeglédyről, hogy „jogerős papírja van arról is, hogy hazug rágalmazó”, és, hogy Czeglédy jogot sértett Hendére vonatkozó közlésével. Az Ítélőtábla és a Kúria ítélete szerint azonban a Hende által említett perben a bíróság nem marasztalta el Czeglédyt, vele szemben jogsértést nem állapított meg. A PLT lapjai így hamisan állították, hogy Hende Csaba személyiségi jogi pert nyert Czeglédy ellen, a bíróság szerint ez valótlan tények híresztelésének minősül. A most zárult perben egyébként Hende Csaba peres félként nem volt érintett, az a PLT-s lapok ellen zajlott.

A sajtópert egyébként tavaly ősszel indította Czeglédy Csaba, a Szombathelyi Törvényszék első fokon elutasította a keresetet. A másodfokon eljárt Győri Ítélőtábla megváltoztatta az első fokú ítéletet, és helyreigazításra kötelezte a három lapot. A Vas Népe ez év január 11-én jelentette meg a helyreigazítást – nem megfelelő módon, ugyanis nem a bírósági határozatnak megfelelően hozta le a helyreigazítást, ezért január 23-án a bíróság által elrendelt formában ismételten le kellett azt hozniuk. Ez látszik a képen, de ebben is rosszul fogalmaztak, ugyanis nem Czeglédy, hanem a bíróság “kérte” ezt tőlük.

De a PLT-lapok a jogerős másodfokú ítéletet is megtámadták a Kúrián, ennek volt a tárgyalása szerdán. A Kúria pedig jóváhagyta a másodfokú ítéletet, némileg módosítva a helyreigazítás szövegén. Vagyis, most már a legfelsőbb bírói szervtől származó ítélet is van arról, hogy Hende Csaba nem nyert személyiségi jogi pert Czeglédy Csaba ellen, és hogy a PLT-lapok nem a valóságnak megfelelően „tudósítottak” erről.

Forrás: Nyugat.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: