Nesze neked ez Orbán büszke és erős országa – figyelem sokkoló bejegyzés


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Magyarország erős és büszke európai ország – nyomatja a kormánypropaganda azonban ha megnézzük kis hazánkat nem ennyire rózsás az a kép, mint amelyet a milliárdos plakátok felfestenek nekünk.

Időnként dögkútból esznek a szegények Orbán büszke országában

Hiába jár a KSH adatai szerint 300 ezer forint felett a bruttó átlagfizetés Magyarországon, ez a statisztikai adat nem tükrözi a valóságot, hiszen a jól fizető kevesek húzzák fel az átlagot. Vannak olyan települések (nem Felcsútra gondolunk), amelyek szinte tetszhalott állapotban vannak, az ott élők, szinte vegetálnak – írja a Pénzcentrum.

Ezekben a nyomorfalvakban hozzávetőlegesen két és félszer kisebb az egy lakosra jutó összes nettó jövedelem, mint a leggazdagabb járásokban. Akadnak olyan családok, amelyeknél gyakorta előfordul, hogy a dögkútból (verem elhullott állatok tetemének) szerzik be az ebédre, vacsorára valót.

A szegénység és/vagy társadalmi kirekesztődés szempontjából a gyermekek, a fiatalkorúak, az egyszülős családok, a munkanélküliek és a roma származásúak a legveszélyeztetettebbek. Illetve egy régió életszínvonalát egyértelműen meghatározza az ott élők munkavállalási hajlandósága – már, ha akad egyáltalán munka a régióban.

A legszegényebb államigazgatási járásokban bőven 10 százalék felett van a munkanélküliségi ráta. Sőt, akad olyan járás is, ahol közel 16 százalékos ez a mutató (összehasonlításként, a leggazdagabbakban 3 százalék alatt mozog a munkanélküliségi ráta).

Ezeken a településeken az egy lakosra eső összes nettó jövedelem: körülbelül 41 000 Ft/hó.Az sem meglepetés, hogy nemcsak a kivándorlás, de a belső migráció is rendkívül jelentős Magyarországon. A GKI Gazdaságkutató Zrt. friss elemzése szerint ugyanis a belső migráció és az egyes városokban élők jövedelmi változásai között egyértelmű a kapcsolat.

A legnagyobb zuhanást Miskolcon mérték, ott a megfigyelt nyolc évben 12 ezerrel csökkent a népesség.

Az ország szegényebb részeiről sokan költöznek el az országon belül máshova, de területileg koncentráltan, néhány jómódú nagyvárost választanak csak. A legnépszerűbb célpont Budapest, majd Győr, Sopron és Székesfehérvár következik a listán.

Az MSZP ehhez mérten folyamatosan karitatív akciókat szervez, a szegénység enyhítésére. A Szocialista Párt ruhaosztásokkal és ételosztásokkal küzd a szegénység ellen, azonban belátható, hogy ez egy szélmalomharc. Ameddig a kormány gazdaságpolitikája nem vált irányt, ameddig a stadion előrébb való, mint a gyermekéhezés ügye, ameddig a haver/sogor/koma/rokon zsebének kitömésével van elfoglalva a kormány a magyar emberek nyomorognak.

 

Forrás: Pénzcentrum/Sztárklikk/BalraMagyar

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük