Megosztom másokkal is:

Az MSZP kivizsgáltatná Kövér Lászlót és ehhez pénzt is adna, mondta el Gőgös Zoltán az MSZP elnökhelyettese. Zseniális!

Az MSZP országgyűlési képviselői a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak, ha az Országgyűlés megszavazza a tiszteletdíj-csökkentésüket, amit azért kaptak, mert megsértették a szemléltetés szabályát, a felségsértéssel nem tudunk mit kezdeni – mondta a párt elnökhelyettese kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Gőgös Zoltán – azon 11 szocialista politikus egyike, akikre a döntés vonatkozik – emlékeztetett arra, hogy a CEU melletti tüntetések után az MSZP behozta a parlamentbe a demonstráció két fő szlogenjét, és ezeket lapokon feltartva mutatta be a parlamentben. A képviselők azt mutatták, hogy “Vétó” és “Ne írd alá, János!”

Szerinte ennek bemutatásával senkit nem zavartak, a parlament munkáját nem befolyásolták, egy percre nem “állt az élet”. Kövér László házelnök azonban mégis úgy döntött, hogy különböző mértékben megbünteti a 11 képviselőt – tette hozzá.

Gőgös Zoltán azt mondta, ez az ügy nem a pénzbüntetésről, hanem arról szól, hogy a Fidesz nem tűri a nép hangját az Országgyűlésben. “Úgy látszik, hogy az elnök ebből sportot csinál és megpróbálja ellehetetleníteni az ellenzéki képviselők működését” – fogalmazott.

Kitért arra, hogy szerintük súlyos eljárási hiba is történt, ugyanis Hiszékeny Dezsőt is ugyanakkora mértékben, 100 ezer forintos tiszteletdíj-csökkentéssel sújtották, mint azokat a frakciótársait, akik az Áder Jánosnak szóló felszólítást tartották. Hiszékeny Dezső azonban a Vétó felirítú táblát mutatta – mondta, jelezve: ezzel kiderült, az ülésről készült jegyzőkönyv nem volt szabályos.

A Vétó feliratot tartó képviselőket 50 ezer forintra büntette a házelnök.

Az MSZP elnökhelyettese elmondta, a fellebbezéskor jelezték, hogy eljárási hiba történt, és a házelnök most úgy próbálja megoldani a problémát, hogy Hiszékeny Dezső fizetéscsökkentését a parlament nem fogja megszavazni. Ez egy elég sunyi módszer – hangoztatta.

Gőgös Zoltán azt mondta, nem volt arra példa, hogy az Európai Bíróság ne a képviselőknek, ne magánembereknek adott volna igazat, amikor a szólásszabadság korlátozásáról volt szó.

Jelezte, ezekkel az eszközökkel a jövőben is élni fognak. Nem fog megfélemlíteni senki bennünket azzal, hogy 100 ezer forintra büntet bennünket – hangoztatta.

Az Országgyűlés kedden határoz arról, helyben hagyja-e a tiszteletdíj-csökkentésre vonatkozó döntést. A tiszteletdíj-csökkentés Gőgös Zoltán és Hiszékeny Dezső mellett Józsa Istvánra, Szabó Sándorra, Szakács Lászlóra, Teleki Lászlóra, Tukacs Istvánra, Bangóné Borbély Ildikóra, Heringes Anitára, Horváth Imrére és Korózs Lajosra vonatkozik.


Megosztom másokkal is:

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --