Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

 

Felcsút mára nem egy békés kis fejér megyei  falu, hanem sokkal inkább kezd egy furcsa elvarázsolt világgá változni. Egy olyan helyé, amit a mesékből úgy ismerünk, vigyázz vándor, itt bármi megtörténhet!

A Googlenek van egy remek szolgáltatása, a Map és azon belül a Google Street View nézett. Ezt úgy készítik, hogy a Google kamerás kocsija járja a világot és felveszi az utcaképet.

Amikor a Fénysebesség a felcsúti kisvasút leállásáról szóló anyagán dolgozott, akkor szúrtuk ki, hogy a Google Street View-on Orbán Viktor háza helyén egy hatalmas kiblörözött paca éktelenkedik.

orban_haza_googel_map

Totális homály Felcsúton Orbán háza körül

Viszonylag kis esélyét látjuk, hogy az amerikai óriás székhelyén bármelyik alkalmazott is felismerte volna Orbán felcsúti házát, még ha magáról Orbán Viktorról is van szó, és szólt volna, hogy hé Tomas ezt cenzúrázzuk ki  gyorsan a térképen, mert nagy baj lesz. Sokkal valószínűbbnek látjuk, hogy érkezett feléjük Magyarországról egy ilyen „kérés”.

Korábban már a Vs.hu is kiszúrta ezt és ők megkeresték Havasi Bertalan kormányszóvivőt, aki tagadta, hogy nekik bármi közük is lenne a homályhoz. Azonban a VS a Google-t is megkérdezte akik a következő választ adták: “semelyik különleges elhomályosítási esetet sem kommentálják.”

Azt, hogy mennyire értelmetlen dolog az internetet cenzúrázni, jól mutatja, hogy ha valaki átkattint a három füllel odébb lévő másik Google szolgáltatásra a Google Képkeresőre és beírja „Orbán felcsúti háza” máris tucatjával talál képeket.

Persze az is lehet a cenzúra oka, hogy a Google kocsinak sikerült valami roppant kompromittálót éppen felvennie, ki tudja?

Egy biztos, Felcsúton Észak-Koreához hasonlóan nem mindig szeretik a kamerás hókuszpókoskodást. Emlékezetes volt, hogy a 444 csapata szeretet volna forgatni drónnal, majd rendőrök jelentek meg és lefoglalták a veszélyes ördög masinájukat. Ez az eset a Slejm stábjával is megtörtént, de volt már példa arra is, hogy külföldi forgatócsoportot igazoltattak Felcsúton.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: