Olyan információra bukkant a DK, ami előbb megbuktatja Orbánt, mint hinnénk

A Demokratikus Koalíció a kedd délelőtti sajtóközleményében sajtóinformációkra hivatkozva azt írta, hogy havonta 20 milliárd forinttal nő a kórházak adósságának összege, és hogy a gyógyítást már közvetlenül akadályozzák a kifizetetlen számlák.

“Ezzel március végén már 130 milliárd forintnál tartunk, máskor ennek a fele is gondot okoz – év végén. Most pedig még csak 3 hónap telt el” – jegyezték meg.

Mint írták, nem kétséges, mi Orbán terve: “a kórházakban uralkodó katasztrofális állapotokkal azt akarja elérni, hogy az emberek inkább a magánegészségügyet válasszák, ha gyógyulni akarnak.

A kórházi osztályok ötödét eszközhiány miatt függesztik fel, egyre nagyobb a gyógyszerhiány, a kormány részéről hónapok óta csak az ígérgetés megy, hogy majd valamikor a jövőben segítenek a kórházaknak.

Nem számít, hogy a betegek életét veszélyeztetik a kórházak kivéreztetésével, ők még több pénzt akarnak kipréselni a gürcölő magyarokból.”

A párt a közleményt azzal zárta, hogy Orbán Viktornak mennie kell, és hogy az ellenzékiek nem egymást, hanem Orbán Viktort akarják legyőzni, ezért is hozták létre a szociáldemokra-zöld szövetséget.

“Ha Orbán június 9-én az EP-választáson elveszíti a többséget, akkor már másnap előrehozott választást fogunk követelni, hogy ne kelljen 2026-ig várni a kormányváltással”

– ígérték.

Magyar Péter újabb információkat hozott nyílvánosságra Orbánékról

A közelgő választások miatt titkolja a kormány a tervezett óriási megszorításokat. Nem véletlenül tolták el a jövő évi költségvetés benyújtását sem a tervezett májusi időpontról novemberre – írja közösségi oldalán a Tisza párt vezetője, Magyar Péter.

A politikus szerint az első negyedév végén már 2321 milliárd forint hiányzott a kasszából. Ilyen magas első negyedéves adat még soha nem volt a magyar államháztartás történetében.

Ez majdnem a teljes éves tervezett hiánynak felel meg

A szakértők szerint hazánk úton van a technikai államcsőd felé. A kormány már be is jelentette 650 milliárd forintnyi beruházás leállítást, de ez nyilván nem lesz elegendő az egyensúly helyreállítására.

Orbán Viktor eddig mindig büszke volt rá, hogy májusban benyújtják a következő évi költségvetés tervezetét. Most ebből mondvacsinált okkal (a novemberi amerikai elnökválasztásra hivatkozva) kihátrált és novemberre ígéri a tervezetet.

Követeljük, hogy a kormány ne titkolja el a magyar választók elől a tervezett megszorításokat!

Valljon színt a pénzügyminiszter és a miniszterelnök, hogy várható-e további vasúti szárnyvonalak megszüntetése, posta- és kórházbezárás, illetve milyen adók emelését tervezik a felelőtlen gazdálkodásuk következményeinek enyhítésére.

Arra is választ várunk, hogy milyen családi és haveri összefonódás miatt oly sürgős ilyen rossz költségvetési helyzetben 1000 milliárd forint értékben éppen most visszavásárolni a reptér egy részét.

Hatalmasat hibázott Orbán, Magyar Péter pedig azonnal lecsapott

Nem volt zökkenőmentes a kormányfő posztja a Védelmi Tanács üléséről, majd menetrendszerűen megérkezett az ellenzéki politikus.

Hiba csúszott vasárnap este az Orbán Viktor körüli kommunikációs stáb gépezetébe. A miniszterelnök 7 óra körül bejelentést tett egy későbbi posztjáról, majd háromnegyed 8 körül kiderült: a Védelmi Tanács összehívott üléséről tudhatunk meg információkat.

Ez azonban nem sikerült elsőre, mert valaki véletlenül a kormányfő múlt heti, marokkói útjáról töltött fel egy videót – ugyanazt, amit egy nappal korábban már posztoltak.

Ezt hamarosan el is távolították Orbán Facebook-oldaláról, és hamarosan kikerült a videó arról, hogy miről tárgyaltak a védelmi ülésen.

Mint kiderült, ebben sok új információ nem volt: kiderült, hogy az Izrael elleni iráni támadás miatt összehívott tanácskozáson a konfliktus Magyarországra gyakorolt lehetséges hatásairól beszéltek.

Ezen kívül a miniszterelnök felszólította Pintér Sándort és a terrorelhárítás vezetőit, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják. Kedden Orbán Brüsszelben is tárgyal a kérdésről.

Nem sokkal a poszt kikerülése után már kommentelt is a mostanában vezető kormánypárti politikusok bejegyzései alatt lelkesen hozzászóló Magyar Péter. A Tisza Párt alelnöke az óvóhelyekről kérdezte a miniszterelnököt. Mint írja:

„Miniszterelnök Úr, megtenné, hogy ha már háborús veszélyhelyzet van Magyarországon, akkor közli a honfitársainkkal, hogy melyik településen hány ember számára áll rendelkezésre megfelelő óvóhely?

Illetőleg, ha a társadalom többségének nem jutna semmilyen hely, akkor miért van ez így, ha már két éve elrendelték a veszélyhelyzetet? Előre is köszönjük a válaszát!”

Orbán Viktor bejelentésére hétfő reggelig több mint 3800 reakció érkezett (ebből valamivel több mint 2600 kedvelés), míg Magyar kommentjét 1800 ember lájkolta.

Forrás: Szeretlek Magyarország

Orbán hatalmas csapást kapott oda, ahol a legjobban fáj

A Fidesz-kormány kiemelt kommunikációja közé tartozik az, hogy segítik az időseket, nem úgy, mint anno Gyurcsányék.

Dobrev Klára most épp oda szúrt a Fidesznek, ami ezt az állításukat kérdőjelezi meg: Dobrev szerint ugyanis Európában épp Magyarországon költik a legkevesebbet a nyugdíjakra.

Európában Magyarországon költik a legkevesebbet a nyugdíjakra, idős honfitársainkra – mondta a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője szombati online sajtótájékoztatóján.

Dobrev Klára arra a kormányzati bejelentésre reagálva, hogy az idén nem lesz nyugdíjprémium, azt mondta: az a kormány, amely “rokonokból és barátokból csinál milliárdosokat”, amely telekommunikációs céget, repteret, és nemzetközi televíziót vesz magának százmilliárdokért, “kifordítja zsebeit és széttárja a karját” amikor szüleinkről és nagyszüleinkről van szó.

Hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök szerint rendben van, hogy az idősek semmilyen segítséget nem kapnak “az Európa-rekorder magyar drágulás éve” után.

A magyar nyugdíjasok azonban nem azért dolgozták és adózták végig az életüket ebben az országban, hogy most azt mondják nekik: rájuk nem jut, ők nem fontosak – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Dobrev Klára szerint “ha nem állítjuk meg Orbánt”, akkor tovább fog haladni a megszorítások útján, és velünk marad a drágulás, az elértéktelenedő nyugdíjak, bérek, valamint a “szétrohadó állami szolgáltatások”.

Ezért ha június 9-én Orbán veszít, a DK ki fogja harcolni, hogy előrehozott választás legyen Magyarországon – jelentette ki.

Dobrev Klára a színpadról üzent Orbánnak – Olyat mondott neki amit kevesen mernének

Megtartotta kampánnyító rendezvényét a DK-MSZP-Párbeszéd Szövetség vasárnap a Kongresszusi Központban.

Közösen lépett színpadra Dobrev Klára (DK), Tüttő Kata (MSZP) és Karácsony Gergely (Párbeszéd-Zöldek) a legerősebb ellenzéki szövetség képviseletében, miután a három párt stratégiai megállapodást kötött nem csak a mostani választásokra, de a 2 év múlva esedékes parlamenti választásokra is, ezzel egyértelműen a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség lett az ellenzéki oldal “biztos pont”-ja.

A több ezer fővel megrendezett gyűlésen Dobrev Klára elmondta:

Ez a szövetség nem csak a mának szól, ez Orbán rendszerének lebontásáról és egy élhető európai Magyarország megteremtéséről szól

– mondta, hozzátéve, hogy magabiztosan vállalja ennek a feladatnak a vezetését.

Recseg ropog a rendszer, az egész országban érezni ezt

– mondta.

Szerinte egy átütő siker a DK vezetésével megteremtheti a lehetőséget az előrehozott választásoknak, hosszú tömött sorokban kell szavazni az ellenzékre.

– Nincs időnk várni – jelentette ki és utalt az egészségügy helyzetére, majd hozzátette: „tönkre teszik földjeinket, vizeinket az akkumulátorgyárak”.

A színpadról azonban Orbánnak és kormányának is üzent a DK vezető politikusa:

Ez a kormány a szégyen és a kudarc kormánya, megérett a bukásra, előrehozott választások kellenek

Okkal várják el, hogy előre hozott választások legyenek, és mielőbb eltakarítsuk a rendszert – fogalmazott.

Mostanra minden szinten bedőlt az állam, erre egyetlen fideszes sem lehet büszke. Említette a környezetvédelem, az egészségügy, az oktatás területét, és azt, hogy elszabadultak a megélhetési árak.

Az embercsempészek elengedése, a külföldi munkavállalók Magyarországra szállítása pedig a migrációellenes szólamok csődjét jelentik.

24.hu nyomán

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Magyar Péter fontos bejelentést tett azután, hogy kiderült a közelgő uniós választásokon a TISZA azaz a Tisztelet és Szabadság párt színeiben kíván megméretődni.

A politika színpadára frissen berobbant, sokak által reménnyel telve vagy éppen gunyorosan “messiásként” aposztrofált politikus korábban bejelentette

indulni kíván a június 9.-i választásokon

azonban jelölőszervezet hiányában eddig kétségesek voltak ennek a jogi keretei.

A napokban azonban kiderült egy kispárt a TISZA párt átvételével minden akadály elhárult az indulás elől. Ezek után pedig a politikus fontos bejelentést tett:

Add tovább! Az országjáró körutat Békés megyében kezdjük április 15. és 17. között. Elmegyünk a legnagyobb és a legkisebb településekre is. A részletes programmal hamarosan jelentkezünk.

Április 18-án Pest megyei és budapesti találkozásokkal folytatjuk. Az április 20-i hetet pedig Baranya megyében kezdjük.

Mindenkit várunk szeretettel, beszélgessünk a hazánk és Európa jövőjéről, a megoldandó problémákról és az új Magyarországról.

Orbánék kénytelenek voltak beismerni a legnagyobb katasztófát – milliók fognak elfordulni Orbántól

A kormány bejelentett intézkedései egyfajta vallomásként is értelmezhetők, ugyanis azokkal beismeri, hatalmas bajban van a gazdaság.

Korózs Lajos, az MSZP alelnöke szerint a nyugdíjasok az elhibázott politika legnagyobb áldozatai, a nyugdíjak ugyanis elértéktelenednek, valódi segítséghez pedig most sem jutnak.

Nagy bajban van a magyar gazdaság és a költségvetés is, a kormány legújabban bejelentett intézkedéseit követően pedig nem lehet eldönteni: hergelni vagy megnyugtatni akarják a nyugdíjasokat. Nyugdíjprémiumot ugyanis legalább 3,5 százalékos gazdasági növekedés mellett lehet folyósítani, erre azonban alig van remény idén.

A TÁRKI elemzése szerint köszönőviszonyban sincs a gazdaság jelenlegi és várható teljesítménye azzal, amiről a kormány év elején beszélt. Egyértelműen az elhibázott gazdasági-, pénz-, kamat- és árfolyampolitika miatt a nyugdíjak kifizetéséhez már egy nyugdíjvédelmi alapot kell biztosítani. Korózs Lajos szerint ezzel beismeri a kormány, mekkora a baj.

A kormány kommunikációja szerint a nyugdíjak védelméhez és fedezetéhez külön intézkedéseket kell hozni. Nyugdíjprémium így biztosan nem lesz idén, a kormány tervezése pedig teljesen téves. Ezt jól mutatja, hogy korábban a tervezett nyugdíjprémium csupán egyharmadát fizették ki, a fennmaradó összeg egyszerűen eltűnt.

Mindezek eredménye, hogy a nyugdíjasok jelentős része ma nyomorog Magyarországon. Az elhibázott nyugdíjpolitikát jól tükrözi, hogy jelenleg hazánkban 400 ezer nyugdíjas kényszerül dolgozni, ugyanis a nyugdíjukból egyszerűen nem tudnak megélni.

Európában a magyarok dolgoznak a legtöbbet, ehhez képest pedig még nyugdíjas korban sem tud pihenni az idősek nagy része. 65 éves korukra a férfiak közel egyharmada, míg 75 éves korukra már kétharmada elhalálozik, magyarul: halálukig dolgoznak.

Az MSZP alelnöke szerint a kormánynak minderre tekintettel kellene átgondolni nyugdíjpolitikáját. A kormánynak nem szabadna átverni a nyugdíjasokat az úgynevezett inflációkövető nyugdíjemeléssel.

A valóság az, hogy a kabinet nem akar áttérni sem a svájci, sem a bérkövető indexálásra. Ennek következtében pedig a nyugdíjak drasztikusan leszakadnak a bérektől, az alacsony nyugdíjak pedig nem növekednek.

„A magyarok nagyon sokat dolgoznak, nagyon keveset pihennek, nagyon rossz az egészségi állapotuk, és bizony korán meg is halnak. Ez a magyar valóság, sajnos” – zárta sajtótájékoztatóját Korózs Lajos.

Orbán toporzékol: Olyan botrányban lesz ismét része, ami milyen eddig nem volt

A kegyelmi botrány hatására olyan folyamatok indultak el a társadalomban, amelyeknek már nem tud parancsolni a miniszterelnök. Sorra bomlanak szét azok a szövetségek és körök, amelyek eddig segítettek Orbánnak hatalomban maradni.

Mindeközben egyre kevesebben tehetik meg erkölcsileg és morálisan, hogy Orbán kormányzását támogassák. A mostani eset is azt mutatja: Orbánék jó úton járnak a bukás felé.

Drámai szétszakítottság alakult ki a Magyarországi Református Egyházon belül, méghozzá a februárban kirobbant kegyelmi botrány miatt. A Szemlélek arról számolt be, hogy a 2009 óta rendszeresen megtartott református egységnapot idén nem tartják meg a szervezők.

A portál úgy tudja, hogy a döntésnek egyértelműen köze van a kegyelmi botrány miatt a hazai református egyházon belül kialakult feszültségeknek. Mint írták, “a Balog Zoltán által előidézett hitelességi krízis” miatt már keresztelőket mondtak le, emellett a reformátusok közösségéből sorra lépnek ki a tagok.

A Magyar Református Egység Napját először 2009. május 22-én tartották – aznap mondták ki a Kárpát-medencei magyar református részegyházak alkotmányjogi egységét. Idén május 25-én Debrecenben rendezték volna meg a találkozót.

Itt a vége: A Magyar Péter által lebuktatott álellenzéki politikus lemondását követelik

Ferencváros nem lehet NERencváros! Baranyinak mennie kell! – hangzik a felszólítás Ferencváros botrányba keveredett polgármesterével kapcsolatban.

Baranyi Krisztina Ferencváros sorozatosan botrányba keveredett politikusával kapcsolatban Magyar Péter állította:

Baranyi Krisztina a 2019-es előválasztáson eltitkolta, hogy családi kapcsolatain keresztül a NER része – ezt már Dr. Brenner Koloman a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje jelentette ki.

Mint fogalmaz: Több hírportál is beszámolt róla a napokban, hogy Baranyi Krisztina, Ferencváros álellenzéki polgármesterének a férje 2018 novemberétől a Diákhitel Központ felügyelőbizottságának elnöke lett.

Külön érdekes, hogy Formanek Gyulát, a Fidesz korábbi ferencvárosi alpolgármesterét váltotta ebben a tisztségben: ahogy Formanek, úgy Baranyi férje is a Fidesznek köszönhetően jutott ehhez a tisztséghez.

Köztudott tény, hogy a felügyelőbizottsági elnökök politikai kinevezettek, ezért jogosan merül fel a kérdés: hogyan lehetett egy országosan ismert, elvileg ellenzéki politikus családtagja egy ilyen fideszes pozícióban?

A Jobbik-Konzervatívok álláspontja szerint ez egyértelmű kapcsolat a NER-rel, amit minimum jeleznie kellett volna Baranyi Krisztinának a 2019-es ferencvárosi előválasztáson. Ehelyett elhallgatta Baranyi, hogy családi kapcsolatain keresztül a NER része. Tettét súlyosbítja, hogy elfogadta az ellenzéki pártok értéknyilatkozatát, amiben világosan tiltva volt a NER-rel bárminemű kapcsolat – tette hozzá.

Baranyi Krisztina ezzel súlyosan becsapta az ellenzéki választókat kétszer is: először, amikor elhallgatta férje fideszes pozícióját az előválasztáson, másodjára pedig akkor, amikor az önkormányzati választáson sem tárta ezt a szavazói elé.

A Jobbik-Konzervatívok szerint a fenti tények ismeretében nagyban megkérdőjeleződik a 2019-es ferencvárosi előválasztás tisztasága. Baranyi Krisztina úgy lett Ferencváros polgármestere, hogy becsapta a ferencvárosiakat.

Ezért felszólítjuk, hogy mondjon le polgármesteri tisztségéről, amit hazugsággal szerzett meg – indokolta Dr. Brenner Koloman.

Elementális erejű botrány rázta meg a kormányt – Újabb atomot kaptak Orbánék

Vádat emeltek 54 ember (zömében volt kormányzati tisztviselők) ellen, akik kenőpénzért cserébe elsősorban vissza nem térítendő európai uniós támogatások elnyerésében működtek közre

– derült ki kedden nyilvánosságra hozott nyomozati adatokból – írja az Index.

A gyanúsítottak közt a Miniszterelnökségen és Pénzügyminisztériumban dolgozó tisztviselők vannak, az ügyben helyettes-államtitkárok is érintettek.

Erről az ügyről több alkalommal is írt korábban az Index. Az első alkalom még 2022 áprilisában volt, amikor egy pénzügyminisztériumi közleményből derült ki, hogy a tárca három munkatársát őrizetbe vették.

Az ügy a következő hetekben, hónapokban tovább terebélyesedett: több száz millió forintot foglaltak le az érintettektől és többeket letartóztattak. A Központi Nyomozó Főügyészség 2023 márciusában már azt írta, hogy összesen 34 gyanúsítottat tartanak számon.

Akkor még az ügyészség azt közölte, hogy a legmagasabb beosztású gyanúsított minisztériumi főosztályvezető volt. Most, a 24.hu által közölt adatokból kiderült, hogy

  • ennél magasabb beosztású gyanúsítottak is vannak,
  • még több tisztviselő lehet érintett, mint azt gondoltuk
  • azóta már megtörtént a vádemelés is

A lap azt írta, hogy az általuk megismert vádirat szerint összesen 54 ember ellen emeltek vádat idén februárban. Az ügyészség pénzügyminisztériumi osztályvezetőket, főosztályvezető-helyetteseket, egy főosztályvezetőt és egy volt helyettes államtitkárt is börtönbe küldene.

A korrupciós hálózat vezetője tíz évre börtönbe kerülhet, nála és családjánál százmilliós vagyont, BMW-t és Rolex karórát is lefoglaltak. K. Tamás volt helyettes államtitkár négy év börtönt kaphat, B-E. Gyula volt állami cégvezető és egyetemi kancellár pedig öt évre rács mögé kerülhet, ha bűnösnek találják őket.

A legfrissebb hírek