Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Győrben nem lacafacáznak! Ez a sztrájk igen komoly kihatással lehet a nemzeti jövedelemre és teljesítményre is!Egyhetes sztrájkot hirdetett csütörtök reggel hat órától január 31-én reggel hat óráig az Audi Hungaria Zrt. egész területére az Audi Hungária Független Szakszervezete.

Az AHFSZ azt követően döntött így, hogy az érdekképviselet eredménytelennek nyilvánította az eddigi tárgyalásokat – közölte a szervezet elnöke szerda délután sajtótájékoztatón Győrben.

Németh Sándor elmondta, hogy a 168 óra alatt bárki csatlakozhat a gyár területén a sztrájkhoz, amely idő alatt a tárgyaló delegáció folytatja a megbeszéléseket.

Múlt pénteken az Audi győri gyárában a dolgozók két órás figyelmeztető sztrájkot tartottak, amelyben mintegy 4 ezer dolgozó vett részt. A szakszervezet és a cég vezetése hónapok óta nem tud megállapodni az idei évre vonatkozó béremelés mértékéről.

A szakszervezetek ugyanis 18 százalékos emelést és cafeterianövelést szeretnének, a vezetőség viszont 10+10 százalékos bérfejlesztést ajánl két évre vonatkozóan.

Forrás: HVG / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: