Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ország több pontján, így Pécsett is tüntettek pénteken a rabszolgatörvény, a fideszes csicskabíróságok, és a sorozatos fideszes törvénysértések miatt.

A pécsi tüntetés útvonalán a városvezetés egyszerűen lekapcsoltatta a közvilágítást, így a demonstrálók vaksötétben vonultak végig az útvonalukon.

Ugye tudjuk, hogy ez SZÁNDÉKOS KÖZVESZÉLY OKOZÁS! Ilyet nem tehetnek, mert indokolatlanul , közvetlen balesetveszélyes helyzetet teremtenek több ezer utcán közlekedő embernek! Ez bűncselekmény! A közérdekű üzem működésének megzavarása BTK szerinti tényállása:
Közérdekű üzem megzavarása BTK. 323. § (1) Aki közérdekű üzem működését jelentős mértékben megzavarja, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Minderről Pitz Dániel, helyi ellenzéki politikus osztott meg képeket a közösségi oldalán:

Az eseményen fő bejelentését egyébként Péterffy Attila, 49 éves mérnök tette, aki közölte: az októberi önkormányzati választáson elindul Pécs polgármesteri címéért. A tüntetésen elhangzott, hogy a jelöltet az MSZP, a DK és a Momentum is támogatja.

Tegnap a hatalom lekapcsoltatta a Tiborcz István-féle közvilágítást a tüntetés elején, a mintegy másfél ezer pécsi tüntetőre.

Ha emiatt valaki elesik , megsérül perelheti az önkormányzatot vagy a közvilágításért felelős szolgáltatót .

Ma mutassuk meg, hogy elég volt ebből a rabszolgatartó-stílusból! Csatlakozz a mai tiltakozáshoz!

Forrás: Nyugati Fény / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: