Lázár János - Fotó: Makó Híradó
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem ez az első, és nem is a második eset, hogy Lázár János szembe megy Orbánnal… Ez most igencsak keményre sikerült.

Rendesen eltért a Fidesz kommunikációs fősodrától a korábbi kancelláriaminiszter, jelenleg egyszerű kormánypárti országgyűlési képviselő, Lázár János.

Az Azonnali vette észre azt a Makói Városi Televízió által készített interjút, amelyben a politikus kritizálja a rabszolgatörvényként elhíresült, akár évi 400 túlórát is lehetővé tevő törvénymódosítást. A műsorban úgy fogalmazott, nem utasítja el eleve a Munka törvénykönyve módosításával kapcsolatos kritikákat. Sőt.

– A törvénymódosítás vitatható és vitatott lépése is a parlamenti többségnek és a kormányzatnak, majd meglátjuk, hogy ez a valóságban hogyan fog működni. Nem vagyok benne biztos, hogy ez a munkavállalók széles körének a támogatását elnyeri, fogalmazzunk finoman – mondta.

Azonban mégiscsak a Fidesz ismert arca nyilvánult meg a kérdésben, szóval Lázár János gyorsan hozzátette a szokásos kormánypárti mantrát, vagyis hogy a törvény megvalósíthatóságával és a megvalósulás következményeivel kapcsolatban neki is vannak kérdései, de ebből nem következik az, hogy a parlament ülését el kell lehetetleníteni vagy utcai zavargásokat kell szítani.

Az ellenzéki képviselők MTVA-székháznál végrehajtott akciójáról a volt miniszter véleménye is az, hogy csupán a nemzetközi sajtó előtt akartak szerepelni. Azonban a köztévé biztonsági embereinek képviselőkkel szembeni erőszakos fellépéséről kijelentette:

– Más kérdés, hogy egy országgyűlési képviselővel szemben mit engedhetnek meg maguknak a rendőrök és a biztonsági őrök. Nekem az a véleményem, hogy egy országgyűlési képviselő, akit a nép megválasztott, minden körülmények között mentelmi jogot és tiszteletet érdemel. Az egy más kérdés, hogy ezzel él vagy visszaél – fogalmazott.

Lázár szerint sok fideszes lebecsüli az elmúlt hetek eseményeit, pedig nem lehet tudni, hol van ezeknek a tüntetéseknek a határa.

Lázár a Fidesz legtehetségesebb politikusa. Nem vagyok fideszes és nem is leszek soha, de elfogadhatóbb miniszterelnök lenne, mint Orbán. Nem véletlenül vonult vissza… tudhat valamit, amit mi még nem… a vidéki szereplésének alapos oka lehet.

Nagy kár,hogy az energiája lehetőségei nagy részét Márki-Zay Péter lejáratására, ellehetetlenítésére fordítja. Karrier építés, egyéni meggazdagodás helyett mea culpázhatna és végre a hazáért, Magyarországért is tehetne valamit. Az egyik legerősebb fidesz-láncszem gyengülése jól jönne az ellenzéknek.

Forrás: 168 óra / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: