Botka László - Fotó: Hírhugó
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Büszke város, erős város!

Nem alkalmazzák a túlórákra és a munkaidőkeretre vonatkozó új szabályokat a szegedi önkormányzati cégeknél – döntött a Tisza-parti város közgyűlése pénteken.

A határozat, amelyet Botka László (MSZP) polgármester terjesztett be, arra utasítja a 100 százalékban önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságok vezetőit, hogy évente a 250, kollektív szerződés esetén a 300 óra túlórát ne lépjék túl, illetve 12 hónapnál hosszabb munkaerőkeretet ne alkalmazzanak.

A vita során a polgármester elmondta, a döntés 14 önkormányzati cégnél kétezer munkavállalót érint. Közölte, a kezdeményezéshez már tucatnyi önkormányzat jelezte csatlakozását.

Botka László túlóratörvényről szóló javaslatáról név szerint szavaznak: a baloldaliak, Tóth Péter és Szentistványi István igen, a jobboldaliak a tartózkodó Mihálffy Béla kivételével nemmel teszik ezt, így 20 igennel, 6 nemmel és egy tartózkodással átmegy a javaslat.

Áder János tegnap írta alá a törvénymódosítást, ma este a Szégyelld magad, János! című demonstráció keretében várhatóan ezrek vonulnak a Sándor-palota elé tiltakozni .

Forrás: 168 óra / Délmagyar / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: