Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Horváth Csaba az MSZP fővárosi frakciójának vezetője keményen közleményben támadta ma a főpolgármestert.

Mint fogalmaz: Ha Tarlós nem áll ki a CEU-ért, elárulja Budapestet!

A CEU elkergetésével az Orbán-kormány és a Fidesz Budapest szellemi életét tette szegényebbé. Tarlós István hallgat.
A világszínvonalú oktatást biztosító CEU kiemelkedő szerepet játszott abban, hogy Budapest az elmúlt évtizedekben Közép-Európa szellemi központjává vált – ezt teszi most tönkre a Fidesz.

Ez beleillik abba a folyamatba, amely során az utóbbi években a továbbtanulni szándékozó fiatalok nagy részét kizárták a felsőoktatásból.

Megdöbbentő, hogy Tarlós István szó nélkül hagyja, hogy a kormány ellehetetlenítse és elüldözze Budapestről a főváros, sőt Magyarország egyik legfontosabb szellemi műhelyét. Tarlós ezúttal is azt bizonyítja, hogy nem Budapest érdekeit képviseli, csak Orbán Viktor és a Fidesz elvárásainak akar maradéktalanul megfelelni.

A régióban és Európában éles és soktényezős verseny zajlik a nagyvárosok között. Noha 2010 óta ebben a versenyben Budapest folyamatosan leszakadozik Bécs, Prága és Pozsony mögött, a CEU budapesti működése némi helyzeti előnyhöz juttatta a magyar fővárost.

Ezt az előnyt a kormány most tálcán nyújtja legfontosabb versenytársunknak, Bécsnek. A CEU költözésével Budapest behozhatatlan hátrányra tehet szert. Ha Tarlós István ezúttal sem áll ki Budapest érdekeiért a kormánnyal szemben, akkor a főpolgármester ebben a versenyben Bécset segíti – ezt pedig árulásnak hívják.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: