Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kuncze Gábor szerint akármilyen úton-módon jutott is be Magyarországra Nikola Gruevszki, belügyi közreműködés nélkül ezt nem tehette meg. Tudnia kellett az „összehangolt cselekvésről” Orbán Viktornak, Pintér Sándornak és Szijjártó Péternek is. „Vagy esetleg a jogerősen börtönbüntetésre ítélt macedón politikus egy ejtőernyővel kiugrott egy repülőgépből és a Menekültügyi Hivatal tetején landolt.” Egy normális parlamentáris demokráciában egy ilyen ügybe a kormány belebukna, de Magyarország nem normális demokrácia. Orbán pedig elszámította magát.

Magyarországra nem lehet bejutni érvényes útiokmányok nélkül, illetve, ha lehet, akkor elég nagy a baj – fogalmazott a Sztárklikk megkeresésére Kuncze Gábor, hozzátéve: megkérdőjeleződik a kerítés értelme, bár ő a maga részéről azt mindig is értelmetlennek tartotta. Ám a volt belügyminiszter szerint nem erről van szó.

Bár a kormány első reagálása az volt, hogy semmiről nem tud, azóta már kiderült, hogy a tiranai magyar külképviseleti járművel sikerült Gruevszkinek kijutnia Macedóniából. Erről, szögezte le Kuncze Gábor – Szent-Iváni István külügyi szakértővel egybehangzóan –: az ottani külképviseletnek tudni kellett.

„Az pedig kizárt, hogy a nagykövet ne kérdezte volna meg Szijjártó Péter külügyminisztert, az meg pláne kizárt, hogy ő meg ne kérdezte volna meg Orbán Viktor miniszterelnököt” – fejtette ki Kuncze, hozzátéve: „egy ilyen súlyú ügyben minimum össze kell hívni a Nemzetbiztonsági Kabinetet, hiszen az Európa Tanács egy tagjának a volt miniszterelnöke a szereplője az ügynek, egy olyan politikus Magyarországra engedése kérdés, akit egy külföldiek által felügyelt, tehát transzparens eljárásban jogerősen elítéltek”. A Nemzetbiztonsági Kabinet pedig azért van, hogy a külpolitikai, belügyi, európai biztonsági kérdésekkel összevesse a lehetséges cselekedetet, és ennek a sokféle szempontnak az alapján döntsön – tette hozzá.

Mindenesetre Kuncze szerint összehangolt cselekvésről van szó, hiszen Gruevszki el sem indult volna, ha nem lett volna előre leegyeztetve. Felmerült az is – emlékeztetett a volt belügyminiszter –, hogy azzal a kis repülőgéppel hozták végül be az országba, amellyel Orbán szokott külföldre repülni… – a cikk teljes terjedelmében a Sztárklikken olvasható.

Tökéletesen igaza van Kuncze Gábornak! Csak a triumvirátus ( Orbán – Pintér – Szijjártó) segítségével juthatott be az országba…


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: