Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Puzsér Róbert tagadhatatlanul megérkezett a politika világába. Az eddig civil kritikusként tündöklő médiacelebből egycsapásra hidegvérű számító politikus lett. Sajnos a rosszabb fajtából.

Eddig mesterien aggitált az előválasztás ellen, mondván – soem rendeztek még előválasztást, nem ismerjük a szabályait és amúgy se az MSZP a DK vagy bármelyik másik párt szinpatizánsai mondják meg ki legyen az ellenzék főpolgármester-jelöltje.

Most azonban fordított a kockán és bejelentette, hogy beleáll az előválasztásba, ám mindezt úgy, hogy lehetetlen feltételeket szab az ellenzéki pártoknak, abban a reményben, hogy – mivel azok elfogadhatatlanok – így nem mennek bele a pártok, Puzsér pedig elmondhatja, hogy nem mernek vele megmérkőzni.

Aljas és sunyi húzás ez, de láttunk már ilyet éppen ezért cseppet sem zseniális, mi tőbb nagyon átlátszó. De miről is van szó. Puzsér két dolgot szabott feltételül, mely közül az egyik még ímmel ámmal elfogadható. Mely szerint ne a pártok kezeljék a regisztrált szinpatizánsok adatait és ne a pártok bonyolítsák a választást hanem a civilek. Ez eddig rendben is lenne, csak úgy sejtem, ebből is az lesz, hogy majd “ŐK” megmondják, hogy kik az elfogadható civilet.

A másik azonban már abszolút a teljesíthetetlen kategória. A pártok ugyanis ideje korán kimondták, hogy a rendszerből bizonyosan kiveszik az internetes szavazás lehetőségét, mert nem annyira stabil és kijátszható. Éppen ezért mindenképpen személyesen lehet majd részt venni az előválasztáson. Mely egyébként egy szürő is. Nem hiszem, hogy azok az ellenzékiek akiknek tényleg fontos, hogy ki legyen a főpolgármester ne sétálnának le pár sarkot a kijelölt ellenzéki szavazóhelyiséghez.

Puzsér azonban ragaszokdik az internetes szavazáshoz, amley meghackelhető, kijátszható és amibe bizonyosan nem fognak belemenni az ellenzéki pártok.

A recept egyszerű, álljunk bele egy előválasztásba, hozzunk lehetetlen feltételeket a pártoknak és verjük szét az egész folyamatot. Piti és aljas politikai trükk, de nagyon átlátszó Róbert!

Ha valaki azt hinné hogy ezek csak részletek, nézze meg Puzsér szavait az ügyben aki kvázi ultimátumot adott a pártoknak:

Átgondoltam az álláspontomat az előválasztásról. Ha ez kell ahhoz, hogy az MSZP meg a DK ne indítson rám jelöltet, és ezzel ne osszák meg Orbán és Tarlós ellenzékét, akkor vállalom, hogy részt veszek egy előválasztáson az alábbi feltételekkel:

– A jelöltállítás folyamata legyen nyilvános és átlátható!

– Az előválasztás előtt nyílt viták során mérkőzzenek meg a jelöltek! Világos programok és víziók ütközzenek!

– A szavazás internet-alapú legyen, mert csakis ez biztosít elegendő választót és legitimitást!

– A szervezést, a szavazás tisztaságának ellenőrzését, a személyes adatok kezelését és a szavazatok számlálását egy köztiszteletben álló civil szakemberekből alakuló testület végezze, ne az MSZP, és ne a DK!

Amennyiben ez elfogadható a „demokratikus oldal” számára, készen állok az előválasztásra.

Mindezek után csak egy kérdés Róbert. Kik azok a civil előválasztási “szakemberek”?


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: