A kép illusztráció
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hogy vis van ez egészen pontosan? Arról van szó, hogy ameddig itthon arról beszélgetünk, hogy törvényben tiltják az életvitel szerinti utcán való élést, addig a hanyatló nyugaton egészen más a helyzet.

A hét híre nem más, mint hogy immár a második hajléktalan embertársunk áll a bíróság elé szörnyűséges bűne miatt ami nem más, mint hogy más hajlék nem lévén az utcán húzta meg magát. Az elöző bírósági történetről már beszámoltunk, itt el is olvashatja, de röviden:

Az a gödöllői hajléktalan, aki amúgy korábban mérnökként dolgozott, de elvesztette a lakását bűnösnek találtatott hajléktalanság vádjában és bizony bilincsben végezte.

A férfit kedden kora este igazoltatták a rendőrök, amint a gödöllői Kossuth Lajos utcában egy padon ült. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy hajléktalan életmódot folytat, őrizetbe helyezték és bilincsben a Gödöllői Járásbíróságra szállították.

A kirendelt ügyvéd szerint a hajléktalan férfi nem problémás, a bíróság előtt tett vallomása alapján pedig éppen a balhét akarta elkerülni azzal, hogy nem volt hajlandó hajléktalanszállóra menni.

Nos a második áldozat egy 5 hónapja utcára került budapesti hölgy, aki egyébként korábban köztisztviselőként dolgozott, de egy családi tragédia miatt az utcára került.

Ameddig a hatalom a rendőreinket arra kényszríti, hogy “begyüjtsék” az utcán élőket érdemes megnézni, hogy külföldön hogy is megy ez a dolog:

Kell még mondanom valamit?


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: