Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere - Fotó: MZP Facebook oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ez a hiba politikai karrirerjének a végét jelentheti.

Létezik egy tudományág az antropológia. Az antropológia lényege, hogy a tudós résztvevő megfigyeléssel kutatja egy népcsoport kultúráját. Gyakorlatilag ez úgy kell elképzelni mint amikor a kutató fél évre a Szelis indiánok közé költözik és velük él, ugyanazt eszi és issza, amit ők. Egyszóval ugyanúgy él, mint akiket vizsgál.

Na most ennek a tudománynak van egy altudománya, vagy nevezzük szakosodásának, amelyet úgy hívnak politikai antropológia. Persze ezen a ponton felmerülhet az olvasóban, hogy mi ez a tudományos bevezetés, de azonnal rátérünk, ugyanis ennek a tudománynak az egyik fő megálalpítása az, ami arról szól, hogy Márki-Zay Péter hol hibázott végzeteset.

A politikai antropológia szerint ugyanis egy politikus akkor és csak akkor van legyőzve egy kőzdelemben, ha az ellenfele rá tudja venni a politikust, hogy kimondja magáról, hogy le van győzve. Mindaddig tehát nincs legyőzve, ameddig rá nem tudják szóritani annak beismerésére.

Gondoljunk bele, Gyurcsány Ferencen karaktergyilkosságok sorát hajtották végre mégsem mondta ki soha a politikus, hogy legyőzték volna és lám egy ellenzéki középpárt vezetője és a párt mércéje szerint sikeresnek tekinthető politikai vezető.

Most érünk a lényeghez. Márki-Zay Péter a napokban indulatos levelet tett közzé internetes oldalán, melyben azt követeli, hogy legyen új választás Hódmezővásárhelyen, hiszen Lázár János és a Fidesz képviselői gyakorlatilag ellehetetlenítik a városvezető munkáját. Márki-Zay tehát bátran szmebenézne a Fidesszel és a képviselőtesület feloszlatását követeli. A levelet érdemes végigolvasni, még akkor is, ha egy fatális hibával indul:

ELISMEREM: GYŐZÖTT LÁZÁR JÁNOS!

kezdi levelét a hódmezővásárhelyi városvezető. Na így nem lehet. Így nem szabad a fent leírtak alapján. Emlékezzünk vissza az emlékezetes Orbán-Gyurcsány vitára, melyet sok helyen kommunikáció szakon tanítanak. Ott egy fontos pontot emelnek ki a vitában ami az MSZP akkori miniszterelnöke felé billentette a vitát. A sarokba szorult Orbán kijelentette egy ponton “Elnök úr, legyőzött, elismerem”.

Egy politikusnak tehát nagyon kell vigyáznia arra, hogy mit mond ki. Reméljük ez a levél, főleg a Fidesz kezébe vándorolva nem okozza a városvezető politikai bukását.

A levél teljes terjedelmében itt található.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: