Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A hír lesújtó és hihetetlen.
A szomorú hírt az MSZP debreceni szervezete írta meg…

“Lelkiekben készültünk az elválásra, hiszen tartva kapcsolatunkat tudtuk, amit nem akarunk, bekövetkezik. Mégis felfoghatatlan, hogy barátunk, harcostársunk Szathmári Károly 63 évesen befejezte földi pályafutását. Emléked köztünk marad és példaként szolgálhat mindazok számára, akik tenni akarnak a közösségért, Debrecen városáért.

Tiszta hittel, egyenes gerinccel, önzetlen munkával olyan köztiszteletet vívtál ki magadnak, hogy arra minden baloldali ember büszke lehet.

Hitedet megtartjuk, emlékedet megőrizzük.

Nyugodj békében!

Madarasi István
MSZP városi elnök
Debrecen”

Szathmári Károly – Fotó: Dehir.hu

Szathmári Károly 1955-ben született Hajdúszováton. Az egyetem elvégzése után a debreceni Béke Mezőgazdasági, Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Szövetkezetben dolgozott, 1990-től annak elnöke volt. A debreceni közgyűlés gazdasági, városfejlesztési, pénzügyi bizottságaiban töltött be funkciókat. Az MSZP városi elnöke volt. Két fiú édesapja, Balázs és Ákos.

– A Jobbik Debreceni Frakciója megdöbbenéssel értesült róla, hogy életének 64. évében elhunyt Szathmári Károly, az MSZP egykori debreceni elnöke, aki öt cikluson keresztül, húsz éven át volt az MSZP önkormányzati képviselője, meghatározó debreceni politikusa. A Jobbik Debreceni Frakciója együttérzését fejezi ki a gyászoló család és Szathmári Károly tisztelői felé.

– A Fidesz-KDNP debreceni közgyűlési frakciójának közleménye szerint mély fájdalommal értesült Szathmári Károly haláláról. Részvétnyilvánításukban azt írták, az elhunyt közéleti munkásságával hozzájárult Debrecen város fejlődéséhez, elkötelezettsége minden tiszteletet megérdemel.

– Szathmári Károly Debrecen rendszerváltozás utáni történetének meghatározó politikusa volt. Az általa képviselt politikai stílus és hangnem mindannyiunk számára példaértékű. Tisztelettel adózom emléke előtt! Gyászoló családjának vigasztalódást kívánok és részvétemet fejezem ki – reagált Papp László, Debrecen polgármestere, aki korábban a párt közgyűlési frakcióját is vezette.

Béke poraira. Őszinte részvétünk a gyászoló családnak.

Forrás: Facebook / Cívishír 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: