Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sajnos ritka pillanat a parlamentben, amikor nettó szakmai alapon mossák fel a Fidesszel a parlament folyosóit.

A szocialista Korózs Lajos pedig mindezt megtette. Köpni-nyelni nem tudtak a Fidesz képviselői. Bevallom öszintén nagyon nagy örömmel és mindemellett meglehetős indulattal hallgattam végig a képviselő úr felszólalását.

Az öröm re annyi okom volt csupán, hogy végre éreztem a régi MSZP-s életérzést. Az MSZP ugyanis mindig sebészi pontossággú szakmaisággal szedte szanaszét a Fideszt és jó volt hallani azt, hogy az MSZP visszatalált régi önmagához.

Amiről azonban Korózs beszélt a legnagyobb indulatot váltotta ki belőlem. Ugyanis a képviselő a Sargentini jelentés szociális és szakmai részéről beszélt. Rávilágított, minden a jelentésben kritizált döntést ebben a parlamentben fogadott ela  kormánypárti többség, úgy hogy arra az ellenzék képviselői mindig felhívtáka figyelmet – nagyon nem lesz ez így jó.

Hányszor mondta el az MSZP, hogy a hajléktalanságot nem lehet rendészeti eszközökkel megoldani? Hányszor tiltakozott az MSZP a korengedményes nyugdíjak eltörlése ellen? Hányszor szoltak a Szocialisták, hogy lakhatási válság lesz Magyarországon?

Ehhez képest a legnépnyúzóbb intézkedlseket megszavazták, nem törve az ellenvéleményt, lesöpörve az ellenzék az országért és annak polgáraiért aggódó javaslatait. Mert legyen világos

Akik csak annyit kerersnek, vagy kevesebbet amely pusztán a lakhatásra és az élelemre elegendő az maga a rabszolgaság

– emeli ki beszédében az MSZP szakpolitikusa.

Most pedig sikerült a legszegényebbekkel kapcsolatosan meghozniuk a legembertelenebb döntést. Gyakorlatilag mostantól a hajléktalanok legutolsó vagyontárgyait is megsemmísithettheti a kormány egy új döntés alapján.

Mindezeket a szavakat dermedt csend fogadta a kormánypárti padsorokból. Beszédes


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: