Orbán Viktor 2017 november - Fotó: OV Facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ez a jelentés nem Magyarországot, hanem a magyar kormányt bélyegzi meg – jelentette ki Strasbourgban Ujhelyi István a Sargentini-jelentés uniós parlamenti elfogadása után.

Egyértelmű üzenet, melynek egyenes következménye a kormányfő lemondása lenne demokráciában. De a diktátornak a hatalom fontosabb minden európai és magyar értéknél és a hallottakon való elgondolkodás helyett a bosszú fogja vezérelni mindenkivel szemben, aki nem az ő szekerét tolja!

Az MSZP európai parlamenti képviselője szerint Orbán Viktor számára világos jelzést adott az európai közösség, hogy nem hagyja magát megosztani, küzd és kiáll értékeiért.

Ujhelyi sajtótájékoztatóját a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Echo Tv és a Fidesz-frakció, valamint a Miniszterelnökség által alkalmazott Pesti Srácok portál munkatársai igyekeztek megzavarni, s nem igazán engedtek más kérdést feltenni az uniós képviselőnek, mint a saját, provokatívnak szánt véleménybefolyásoló felvetéseiket.

Ujhelyi visszaverte a támadást, s az Echo Tv kamerájába is megismételte: hazafias kötelességének érezte támogatni a jelentést, amely megálljt parancsol Európában az orbáni diktatórikus folyamatoknak, valamint annak az oligarchatípusú berendezkedésnek, amely maga alá temette Magyarországot. „Nem boldogság, egyáltalán nem boldogság, hogy Orbán Viktor szégyenpadra vitte a hazánkat” – válaszolta egy kötekedő kérdésre.

Ujhelyi szerint a jelentés elfogadása nem okoz kárt a magyar embereknek, a most következő eljárás éppen abban segít, hogy saját kormányuk ne korlátozhassa tovább állampolgári és szabadságjogaikat, az európai Unió tehát éppen a magyar társadalom védelmében tett kísérletet a fellépésre. Szerinte történelmi lépésre szánta el magát az Európai Unió és az Európai Parlament meggyőző, pártcsaládok felett átívelő masszív többsége. Az EP történetében először indították el a jogállamiság súlyos sérülése miatt egy tagállam kormányával szemben a 7-es cikkelyes eljárást.

„Egy normális és szerencsés országban ilyenkor a szégyenpadra került kormány megköveti a választókat és önként távozik a hatalomból, de legalábbis elgondolkodik azon, hogy bűnei elfedésére meddig tarthatja még pajzsként maga elé a teljes nemzetet” – fogalmazott az EP-képviselő.

Ujhelyi szerint nem volt véletlen, hogy egy magyar zászlót kihelyezve szavazta meg a jelentés elfogadását. „Ma ugyanis az az igazi hazafi, aki országát, nemzetét és gyermekeinket meg akarja védeni az orbáni rezsim erőszakos károkozásától. Ebben a most elfogadott jelentésben az európai nemzetek képviseletében az Európai Parlament több mint kétharmados többsége erre tett kísérletet” – ismételte meg.

Forrás: 168 óra / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: