Szakács László MSZP
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A pofátlanság netovábbja, Orbánék a bankokat mentették az emberek helyett…

Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy álljon a bankok oldaláról a devizakárosultak oldalára, és mondja fel az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) 2015-ben kötött paktumot – közölte a párt elnökhelyettese csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szakács László azt is követelte, hogy a kabinet fogadja el az Adóskamara kezdeményezését, függesszék fel a végrehajtásokat az új banki elszámoltatás törvénybe iktatásáig.

Szorgalmazta azt is, hogy a követeléskezelőkhöz hasonlóan az adósoknak is legyen lehetőségük – megfelelő feltételek mellett – visszavásárolni az adósságukat a tartozás 12-19 százalékáért.

A szocialista politikus szerint 2011-ben Orbán Viktor és vezető fideszes politikusok azt mondták, a bankok megtévesztették, nem tájékoztatták megfelelően ügyfeleiket, csalárdul jártak el. Ma ezeknek a mondatoknak a bebizonyításáért pereket kell indítania a devizahiteleseknek – tette hozzá.

Szakács László szerint a kormány ellehetetleníti a perek indítását, a végrehajtásokat pedig könnyíti. Megjegyezte, sajtóhírek alapján a végrehajtói kamara olyan javaslatot készít a kormánynak, amely megkönnyítené a végrehajtási eljárásokat.

Az MSZP elnökhelyettese úgy értékelt, a kormány a bankok oldalára állt.

Hozzátette: az EBRD-vel kötött, egy bank megvásárlását is tartalmazó megállapodás aláírásával Orbán Viktor azt vállalta, a bankoknak egy fillérjében sem fog kerülni a devizahitelek forintosítása, és nem gördítenek semmilyen akadályt a kilakoltatások, illetve a végrehajtások elé.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: