Kocsis Máté - Fotó: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elkezdődött… A Fidesz-frakció durván nekiment a Fidesz-frakcióvezető Kocsis Máténak… 

Nehezen értelmezhető másként, mint hogy a Fidesz-frakció a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nevű szervezet nyilatkozatára reagálva, hogy megint egy „Soros-szervezet” próbál beleszólni a magyar médiaügyekbe és magyar politikába.

Mint a 168 óra megírta az RSF a honlapján közzétett nyilatkozatban elítélte, hogy a HírTV-t „Orbán Viktor kormányfő egyik barátja” vásárolta meg. A történteket a szervezet a legújabb lépésnek értékeli a miniszterelnök és a Fidesz részéről az ország médiájának elfoglalásában.

A hatóságok egyre jobban korlátozzák a sajtó szabadságát, és azt a képességét, hogy a demokrácia őre legyen – vélekedtek.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója közleményben erre úgy reagált, hogy „a Riporterek Határok Nélkül egy Soros-szervezet. Bevallottan Soros pénzéből működik, a bevándorláspárti Soros-hálózat része.
Tehát megint egy újabb bevándorláspárti Soros-szervezet próbál beleszólni a magyar médiaügyekbe és a magyar politikába”– írták, elfeledvén ugyanakkor, hogy a Fidesz frakcióvezetője szerint a pártnak semmiféle köze sincs a Hír Tv-nél történtekhez.

Ugyanis: miután szerdán a Hír TV-ben az új kormányközeli vezetés látványosan átvette a hatalmat, Kálmán Olgától Csintalan Sándoron át Bodacz Balázsig a csatorna több ismert arcát kirúgták, Kálmán Olga utódja pedig Földi-Kovács Andrea lett, akinek a Magyarország élőben címen elindított esti műsorába elsőként Kocsis Máté ült be. A józsefvárosi polgármesterből a parlamenti képviselővé, sőt frakcióvezetővé avanzsáló politikus azt mondta: „a Fidesznek a mai napon történtekhez semmi köze”.

Most akkor mégis? Vagy mégsem? Esetleg a frakció nem ért egyet a frakcióvezetővel? Vagy épp a Fidesz nem része „a magyar politikának”?

Szánalmas ez a Soros fóbia. Más eszükbe sem jut. Két bites kommunikáció a két bites frakciótól. Nem baj, gombot nyomogatni jók vagytok, másra meg úgyse kelletek Orbánnak…

Hogy is mondta anno Hofi?  “Mielőtt nyilatkozol, egyeztess!” 

Forrás: 168 óra / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: