Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint végrehajtható Nyerges Zsolt irányításszerzése Simicska Lajos üzleti érdekeltségei felett – közölte a GVH az MTI-vel kedden.

 

A Gazdasági Versenyhivatal szerint nem aggályos, hogy a kormánnyal és a kormány ellenségével is jóban lévő üzletember irányítást szerez az egykori csúcsoligarcha üzleti érdekeltségei felett.

A Nyerges Zsolt által irányított vállalkozások mezőgazdasággal és információtechnológiai szolgáltatások nyújtásával foglalkoznak, a vállalkozáscsoportba tartozik továbbá két sporttevékenységet végző társaság is.

A Simicska Lajos és családja saját, illetve közös tulajdonában álló érdekeltségek a mezőgazdaság, az építőipar, a média, valamint a közterületi reklám különböző piacain vannak jelen.

A GVH az érintett vállalkozáscsoportok tevékenységei között csak a mezőgazdaságot tekintve azonosított átfedést, amelyet vizsgálva azonban versenyproblémát nem talált, mert a piaci részesedésük nem éri el azt a mértéket, amely káros versenyhatások lehetőségét vetné fel – írták.

Nyerges Zsolt korábban azt közölte az MTI-vel, hogy megvásárolja Simicska Lajos és családja építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit.

A tranzakciók a versenyjogi hatóság jóváhagyását követően zárulnak le. A szerződések tartalma, a vételár és a kivásárlás egyéb részletei üzleti titkot képeznek, amelyet a felek nem hoznak nyilvánosságra – olvasható az akkori közleményben.

Hogy Nyerges átveszi a Simicska-birodalom javát, az július elején derült ki. Úgy tudni azonban, hogy nem Nyerges lesz a cégcsomag végállomása, hanem Mészáros Lőrinc. Nyerges azért lehet ideális közvetítő, mert Simicska és a kormány is megbízik benne. A Fidesz Mészáros előtti csúcsoligarchája kb. 60 vállalatától válik meg, a G7 számításai szerint a cégbirodalom tízmilliárdokat ér, az együttes nettó eszközérték több mint 50 milliárd forint.

Forrás: MTI / Menedzsment Fórum / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: